Зеленський заявив Джонсону, що наступні 24 години будуть вирішальними для України: Британія збільшила допомогу

Зеленський заявив Джонсону, що наступні 24 години будуть вирішальними для України: Британія збільшила допомогу

Наступна доба для України у війні, яку Росія відкрито розв’язала 24 лютого, буде вирішальною. Водночас Великобританія збільшила фінансову допомогу нашій країні.




Про це український лідер Володимир Зеленський заявив під час переговорів із британським прем’єр-міністром Борисом Джонсоном, повідомляється на сайті уряду Британії. Останній уже оголосив про виділення додаткових 40 мільйонів фунтів (53 млн дол.).


«Прем’єр-міністр високо оцінив мужність українців та керівництво президента Зеленського після російського вторгнення. Президент Зеленський сказав, що наступні 24 години будуть вирішальним періодом для України», – сказано в повідомленні.

Натомість Джонсон пообіцяв зробити все можливе для доставки оборонної допомоги як від Британії, так і від союзників до України.



Збільшення допомоги

Водночас Великобританія виділила 40 мільйонів фунтів, зокрема на постачання важливих медикаментів. Ця допомога буде додатковою до економічної та військової, яку країна надає для боротьби з російськими окупантами.

Сам Зеленський написав, що, окрім розмови з Джонсоном, він також телефонував до президента Польщі Анджея Дуди.

«Поговорив із прем’єр-міністром Борисом Джонсоном і президентом Анджеєм Дудою про актуальну ситуацію з безпекою. Узгодили подальші спільні кроки щодо протидії агресору. Антивоєнна коаліція у дії», – наголосив глава держави.

Зеленський провів переговори з Дудою та Джонсоном.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий