Зеленський зробив важливу заяву за підсумками нормандської зустрічі

Зеленський зробив важливу заяву за підсумками нормандської зустрічі

Зеленський підвів підсумки нормандської зустрічі щодо Донбасу




За підсумками нормандської зустрічі в Парижі президент України Володимир Зеленський виступив із заявою, передає кореспондент РБК-Україна.


Як відомо, в результаті переговорів нормандська четвірка погодила підсумковий документ. Говорячи про досягнуті угоди Зеленський заявив, що Україна готова до виконання домовленостей, «але це дорога з двостороннім рухом».

З чим Зеленський їхав на нормандську зустріч

Напрямки переговорів «нормандської четвірки» Зеленський окреслив наступним чином. По-перше, український президент планував погодити обмін полоненими у форматі «всіх на всіх». По-друге, мова мала йти про виведення російських військ з території окупованого Донбасу.



Крім того, Зеленський планував домовитися про відновлення контролю над ділянкою кордону Росії з ОРДЛО, а також про проведення місцевих виборів на Донбасі з подальшою імплементацією так званої «формули Штайнмайєра».

Відзначимо, до нормандського саміту українська сторона заявляла, що хотіла б синхронізувати вибори на окупованому Донбасі з місцевими виборами. За даними РБК-Україна, підготовка плану підготовки до виборів входила до плану-мінімуму Києва делегації на переговорах.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий