Зеленський звільнив посла України в Польщі Дещицю і призначив нового: хто ним став

Зеленський звільнив посла України в Польщі Дещицю і призначив нового: хто ним став

Андрій Дещиця обіймав посаду посла у Польщі більше ніж 7 років.




Президент України Володимир Зеленський звільнив Надзвичайного і повноважногго посла України в Польщі Андрія Дещицю і призначив на його місце нового.


Відповідні укази №43-44 голови держави з’явилися на сайті Офісу президента 8 лютого.

Указом №43 Володимир Зеленський звільнив Андрія Дещицю з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща. Іншим указом №44 український лідер призначив на його місце Василя Зварича.



«Призначити Зварича Василя Богдановича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Польща», — йдеться в документі від 8 лютого.

Відомо, що Андрій Дещиця обіймав посаду посла України в Польщі понад 7 років. Він був призначений на цю посаду від 13 жовтня 2014 року. До цього Дещиця недовго — 27 лютого 2014-19 червня 2014 — виконував обов’язки міністра закордонних справ України.

Що відомо про новопризначеного посла у Польщі

Інформації про новопризначеного посла у Польщі небагато. Відомо, що Зварич раніше обіймав посаду директора Другого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України, а перед тим тривалий час був заступником директора Департаменту інформаційної політики українського зовнішньополітичного відомства.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий