Журналіст розповів цікаві подробиці про анонсований президентом транш США

Журналіст розповів цікаві подробиці про анонсований президентом транш США

оїздка Петра Порошенка у Вашингтон має єдину ціль — отримати офіційне рішення щодо виділення 335 мільйонів доларів, а також відновити військову співпрацю Америки та України на вищому рівні. Про суму траншу та його призначення розповів журналіст Юрій Бутусов.




Новину передає «Преса України».


Президент України намагається відкрити програму фінансової допомоги США, яка була припинена в лютому цього року через нестабільність української влади.

«На початку лютого в Україну з офіційним візитом повинен був прибути міністр оборони США Ештон Картер. Він повинен був оголосити про відкриття цієї лінії фінансування офіційно. Але в результаті відмови президента відправити у відставку генпрокурора Шокіна, і в результаті урядової кризи, візит Картера був скасований. Відповідно виділені кошти не надійшли. Тепер у ході візиту до Вашингтона однією з основних цілей є отримати офіційне рішення щодо виділення коштів, а також відновити військову співпрацю на вищому рівні — щоб Картер все-таки найближчим часом відвідав Україну», — пояснив Бутусов.



Журналіст пояснив, що більша частина коштів військової допомоги становлять кошти для ЗСУ — 300 млн. доларів. Держприкордонслужба — 15 млн. доларів. Нацгвардія — 20 млн. За даними Бутусова, технічна допомога виділяється за програмою допомоги з бюджету міністерства оборони США. Вперше в програму військової допомоги МО США включена НГУ як військове формування. Кошти траншу для НГУ призначені для фінансування будівництва загальновійськового навчального центру в Старе під Києвом і для створення бригади швидкого реагування, до складу якої мають увійти нові підрозділи легкої піхоти, танки і артилерія.

Нагадаємо, у Вашингтоні чітко натякнули, що швидке формування нового Кабінету міністрів дозволить Україні отримати додаткову фінансову допомогу. Віце-президент США Джо Бойден додав, що новий уряд має бути націлений на реформування країни і співпрацю з МВФ, і тоді США нададуть додатковий (до обумовленої суми у 335 мільйонів доларів США — ред),  мільярд кредитних гарантій.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий