Журналісти показали, як бойовики імітують обстріли з боку сил АТО

Журналісти показали, як бойовики імітують обстріли з боку сил АТО

В ефірі французького телеканалу France24 показали, як бойовики на Донбасі імітують обстріли з боку сил АТО, намагаючись дискредитувати Збройні сили України.




Сюжет в ефірі France24 вийшов 15 жовтня.


Автор відео —  британській журналіст VICE News Джейк Ханрахан у своєму Твіттері зазначив: «(Представники) «ДНР» фальсифікують обстріли (з боку України)».



Він зазначив, що «можливо «ДНР» змагалися за свої позиції, при цьому стверджують, що ці обстріли — з боку України».

На камеру представники «ДНР» заявляють, що після кожного боєзіткнення з силами АТО їхні боєприпаси «поповнюються до роти»,

«Багато трофеїв. У нас дуже багато трофеїв», — запевняють бойовики.

 

При цьому журналісти стали свідками, як бойовики та проросійські «журналісти» домовляються між собою про фейковий обстріл з боку сил АТО.

«Че сделаем, как?  — Ну такое, вроде как украинская сторона нарушает перемирие… — Да, да. … Я их одену в украинску форму.. Никто не поймет — трофеев много», — свідками такого діалогу між бойовиком та «журналістом» стала іноземна преса.

Також у репортажі  можна побачити російське озброєння та військову техніку, присутню на території Донбасу — зокрема, «УРАЛи» з номерами армії РФ.

Самі ж бойовики відверто заявляють про постачання зброї з боку РФ.

«Якщо у 2014 році (на початку російської агресії) ми не знали, що з нами буде і що ми помремо за свою справу, то тепер вже є якась надія — ми вже  не самі, нас підтримують, ми організувалися в армію, у нас є техніка, — «УРАЛи», машини, якась легка бронетехніка, зброя нам поставляється вже нормально», — заявляє бойовики з позивним «Граніца».

 

Тренувальний табір бойовиків біля Торезу, Донецька обл.

ТРЕНУВАЛЬНИЙ ТАБІР БОЙОВИКІВ БІЛЯ ТОРЕЗУ, ДОНЕЦЬКА ОБЛ.
 

 

 

Українська правда

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий