ЗСУ стали четвертою армією НАТО, армії Путіна не існує, – Романюк

ЗСУ стали четвертою армією НАТО, армії Путіна не існує, – Романюк

За своєю боєздатністю Збройні сили України є четвертою армією серед країн НАТО після США, Великобританії та Туреччини. Натомість, як показала війна РФ проти України, російської армії не існує.




Україна може стати членом НАТО у найближчій перспективі, незважаючи на погрози Кремля. Таку заяву в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL зробив голова всеукраїнської громадської організації «Україна в НАТО», член Атлантичної ради Юрій Романюк.


«Більш ніж переконаний, що сьогодні вже ніхто Путіна не боїться, навіть із іржавою ядерною кнопкою. І в цьому заслуга виключно ЗСУ. Вони показали, що не існує ніякої армії РФ. Є збіговисько вбивць і ґвалтівників», – наголосив він.

За словами експерта, до широкомасштабного наступу Росії в Україну НАТО в Європі нагадувало «сонне царство, факультатив». «Кожна країна намагалася економити на армії, тому що Росія ще вважалася адекватною і прогнозованою».



Тепер, коли Захід усвідомив, чим є режим у Росії і які можливості має армія України, «Альянс має перестати вимахуватись і розказувати, хто і за якими критеріями їм підходить. Він має ухвалити одне рішення: всі країни Європи, які хочуть об’єднатися в НАТО – заходьте, двері відчинені! Зокрема для України», – переконаний Романюк.

На його думку, «Україна сама стала еталоном, критерієм для вступу до НАТО, оскільки рівень боєздатності ЗСУ набагато вищий, ніж половина країн НАТО разом узятих».

«Найближчим часом Україна може стати членом НАТО. В цьому буде не стільки добра воля окремих країн Альянсу, скільки заслуга ЗСУ, могутність, яку вони навіть не могли собі уявити», – наголосив він.

У цьому контексті експерт зауважив, що, на його думку, «після США, Британії і Туреччини ми четверта армія в НАТО. Я сумніваюся, що сьогодні французька армія чи німецький бундесвер сильніші за армію України».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий