З’явились деталі побиття автомайданівця: бив депутат, добивали «тітушки»

З’явились деталі побиття автомайданівця: бив депутат, добивали «тітушки»

Автомайданівці пообіцяли самотужки знайти і покарати «тітушок», які 15 лютого разом з депутатом Одеської міськради побили їхнього активіста, якщо це не зроблять правоохоронці.




Про це йдеться в заяві організації у Facebook.


«Труханівські тітушки у складі 20 осіб за вказівкою депутата Одеської міської ради з депутатської групи Труханова «Довєряй дєлам» Олександра Іваницькогозайшли до зали суду, схопили одеського активіста Автомайдану Віталія Устименка, витягнули його в коридор, де почали бити», — розповідають активісти.

За словами самого Устименка, безпосередньо і депутат Іваницький також наносив йому удари. Він, скориставшись натовпом в залі, вдарив активіста ліктем в груди, пише постраждалий у соцмережі.



«Я живий і майже цілий», — каже він про свій теперішній стан.

Згідно із заявою «Автомайдану», в цей момент у приміщенні суду не виявилося представників поліції, які до цього весь день там перебували.

За їхніми словами, «тітушки» також заважали журналістам знімати засідання на відео.

В організації кажуть, що дають можливість правоохоронним органам знайти і покарати винуватців.

«Якщо ж найближчим часом винних у побитті автомайданівця не покарають, у тому числі й депутата Іваницького, який ними безпосередньо керував, ми будемо вимушені знову застосувати перевірені ще під час Майдану ефективні методи боротьби з тітушками», наголошують активісти.

Побитий Устименко розповів, як все відбувалося. За його словами, після озвучення рішення суду про звільнення з-під варти мера Одеси Геннадія Труханова, він саркастично заявив: «Сепаратиста і корупціонера на свободу! Хай живе український суд!» і пояснив Труханову, що «Автомайдан» зробить все, щоб той сів до в’язниці.

Після цього, продовжує активіст, одеські депутати покликали своїх «тітушок» і вказали їм на нього. Ті із закритими обличчями, в чорному без розпізнавальних знаків в присутності поліції, судді і журналістів витягли Устименка із зали судового засідання і в коридорі почали бити. Поліція у той момент кудись зникла.

«Били по голові, тулубу, спині, ногам. Били всім чим могли, особливо себе не стримуючи. Якби в якийсь момент Олег Слабоспицький (координатор «Громадського сектору Євромайдану» – ред.) мене не накрив собою, мабуть, забили б», — пише постраждалий.

«Били і зіштовхували зі сходів всі чотири поверхи аж до виходу з суду. На другому поверсі я помітив поліцію, яка мовчки спостерігала», — додає він. Активіст повідомив, що зняв побої.

За словами Устименка, 16 лютого відбудеться сесія Одеської міськради, на якій депутати «готові прийняти все, що вони запланували».

«І я впевнений, що це буде не тільки знищення 3,5 га зелених насаджень на схилах, але і багато «прекрасних сюрпризів» пакетом з голосу», — зазначає активіст.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий