Як російські бізнесмени маскують свій бізнес в Україні

Як російські бізнесмени маскують свій бізнес в Україні

Попри численні санкції, в Україні немає заборони для російського бізнесу брати участь в українських державних тендерах, передає Корупція.Інфо.





Деякі бізнесмени, щоб привертати менше уваги та продовжувати заробляти в Україні, просто маскуються під таких, що не мають стосунку до країни-агресора. Це можна прослідкувати на прикладі свіжого тендеру «Київського метрополітену».

Метро Києва – Виноградар

«Київський метрополітен» провів тендер на розробку проекту нової гілки метро на один із віддалених житлових масивів столиці – Виноградар. Поки у цей спальний район ходить лише наземний транспорт.



На тендер прийшли три компанії. Переможцем визнали фірму «Київметропроект». Вона запропонувала спроектувати нову гілку за найменшу суму – 141 мільйон гривень.

Проект фінансується з двох джерел: за рахунок власних коштів метрополітену – тобто грошей, зібраних із пасажирів та реклами, а також із бюджету міста Києва – тобто платників податків.

Росіянин під американським прикриттям

Ще за три місяці до оголошення тендеру фірма «Київметропроект», яка зрештою його виграла, перебувала у власності російського Інституту ««Мосметропроект», заснованого міністерством майнових відносин Росії.

Однак напередодні українського державного тендеру московський інститут нібито продав свою київську фірму американській компанії Valart Engineering.

Кінцевий власник американської фірми – російський бізнесмен Валерій Абрамсон. Тепер Валерій Абрамсон освоїть мільйони українських бюджетних гривень.

У «Київметропроекті» визнають, що, попри американське маскування, їхнім кінцевим бенефіціаром є російський бізнесмен.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий