Amazon за мільярд доларів купує стартап з офісом в Україні

Amazon за мільярд доларів купує стартап з офісом в Україні

Компанія Amazon уклала угоду про купівлю стартапу Ring — розробника розумних дверних дзвінків, який недавно залучив 160 млн доларів інвестицій при оцінці близькій до 1 млрд доларів.




Про це пише Ain.ua.


Загальна сума залучених інвестицій перевищила 209 млн доларів, згідно Crunchbase. Точна сума операції не називається, проте за даними медіа, сума угоди становить понад 1 млрд доларів.

Про операцію вже повідомили ряд ЗМІ, в тому числі — GeekWireReuters та TechCrunchз посиланням на власні джерела.



 

Як припускає видання VentureBeat, угода може допомогти Amazon в боротьбі за ринок доставки «до порогу» і нішу розумних пристроїв, можливо — буде проводитися інтеграція з розумною колонкою Alexa.

Загальний обсяг залучених компанією інвестицій за даними Сrunchbase — $209. Компанія дебютувала в 2013 році на Shark Tank, тоді її продукт називався DoorBot. Команда шукала 700 тисяч доларів за 10%, але не знайшла інвестора, повідомляє TechCrunch.

У 2016 році продажі компанії Ring становили близько 155 млн доларів. Проте, стартап все ще не вийшов на прибутковість.

Один з найвідоміших продуктів компанії — розумний дверний дзвінок, який має Wi-Fi-підключення і камеру, так що користувач, навіть перебуваючи не вдома, може відстежувати відвідувачів біля дверей і спілкуватися з ними.

Працює це так:

У київському офісі на сьогоднішній день працює близько 450 осіб. Спочатку в українському офісі займалися розробкою програмного забезпечення в області машинного навчання, комп’ютерного зору, інтелектуального аналізу даних і інших сфер штучного інтелекту для використання в продуктах Ring.

Тепер в київському офісі також є відділ з розробки пристроїв і служба підтримки.

Ring заснований в 2011 році Джеймі Сіміноффим в Південній Каліфорнії. Уже в грудні 2012 року, команда з п’яти чоловік представила перший продукт публіці.

Перші «розумні» дзвінки поставили покупцям вже в листопаді 2013 року — менш, ніж через рік після анонса.

З тих пір Ring вдалося залучити кілька раундів фінансування, виростити штат і розширити лінійку продуктів.

Український R&D-центр відкрився в 2016 році. Київська лабораторія Ring Labs почала займатися розробкою софту в області машинного навчання, комп’ютерного зору, інтелектуального аналізу даних і інших сфер штучного інтелекту.

Економічна правда

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий