«Бездоганна репутація»: в ОП пояснили, чому Зеленський обрав Костіна

«Бездоганна репутація»: в ОП пояснили, чому Зеленський обрав Костіна

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Андрій Костін є системним і працьовитим юристом із бездоганною репутацією, тому президент вирішив призначити його генеральним прокурором.




Джерело: Михайло Подоляк у коментарі «Українській правді»


Пряма мова: «Скажу прямо, пан Костін виявився оптимальним кандидатом, який у досить складному становищі дійсно зможе оптимізувати роботу прокуратури.

Як законодавець та голова профільного комітету він добре розуміє проблеми правоохоронної галузі, а як юрист – має бездоганну репутацію в професійному середовищі. Тобто ключова опція – професійність – присутня.



В пана Костіна немає натяку на об’ємну токсичність: про нього добре відгукуються не тільки колеги по сесійній залі – а це важливо, адже саме з парламентом має активно працювати генеральний прокурор з точку зору ситуативної звітності, – а й представники країн-партнерів».

Деталі: За словами Подоляка, позитивне сприйняття Костіна за межами України є серйозним аргументом, адже стратегічним напрямком роботи органів прокуратури сьогодні є процесуальне керівництво розслідуваннями російських воєнних злочинів, правильний збір та належна процесуальна фіксація доказів.

Це передбачає роботу з європейською юстицією, звернення по міжнародну правову допомогою.

Пряма мова: «Костін, на мій погляд, абсолютно системний гравець, прагматична людина та «юридичний перфекціоніст». Сьогодні це вкрай важливо – менше голослівного піару, а більше професійної та скрупульозної роботи.

До речі, саме ці якості – професійність, юридична в’їдливість, цілодобова працьовитість в стресових умовах – я особисто побачив в пана Костіна в рамках спільної роботи в переговорній групі. Саме тому президент зупинився саме на його кандидатурі».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий