Бойлери для приватного будинку: які підходять та де краще встановлювати

Бойлери для приватного будинку: які підходять та де краще встановлювати

Для проживання в приватному будинку за межами міста потрібно забезпечити собі всі блага цивілізації, враховуючи гаряче водопостачання. Найбільш зручним варіантом буде облаштування бойлерної кімнати, або просто монтаж бойлера. Водонагрівачі можна встановити у будь-якому приміщенні: підвалі, кухні або ванній кімнаті. У статті розповімо про те, які бувають види бойлерів та як їх встановлювати.




Види водонагрівачів та який підібрати

Усього є два типи бойлерів: проточний та накопичувальний, вони діляться на електричні та газові. Електричні водонагрівачі зазвичай випускаються у накопичувальному форматі. Бак бойлера виконаний із нержавіючої сталі, заповнюється холодною водою, яка нагрівається за допомогою ТЕНа.


А проточні нагріваються за допомогою газу, тобто їх можна назвати газовими колонками. Можуть бути встановлені, якщо до будинку підведена газова магістраль. Колонка нагріває холодну воду до оптимальної температури одразу. Проточні бойлери у Луцьку більш популярні, ніж накопичувальні, адже їх простіше монтувати та вони зазвичай дешевше.

На ринку ви знайдете багато моделей від різних брендів, але в першу чергу слід орієнтуватися на власні запити. Обсяг бойлера підбирається в залежності від мети використання та кількості мешканців у будинку. Якщо брати середній показник, то на одну людину витрачається приблизно 20 літрів на добу + 12 л господарських потреб. Тобто на родину із трьох осіб потрібен бойлер місткістю до 100 літрів.



Монтаж водонагрівача

При виборі місця встановлення бойлера слід звертати увагу на те, щоб:

  • точка із водою була якомога ближче;

  • стіна, на яку монтується водонагрівач, має бути опорною;

  • якщо бак понад двісті літрів, то монтувати бойлер слід на підлогу;

  • місце, де встановлюється нагрівач, підходило під габарити водонагрівача;

  • для монтажу використовуються міцні анкерні болти.

Вертикальні бойлери не можна встановлювати горизонтально і навпаки. На сайті Алло.Юа є й універсальні моделі, що працюють у будь-якому положенні. Але про це має бути додатково вказано в характеристиках.

Особливості монтажу та підключення бойлера

Щоб встановити бойлер правильно на бетонну стіну, слід просвердлити отвори на необхідній відстані та вставити в них анкерні болти. Після чого гайками закріпити бойлер на цих болтах. Якщо у вас цегляна стіна або з газобетону, потрібно використовувати металеві дюбелі та в них вкручувати болти. Для монтажу на стіну із пористого матеріалу слід використовувати хімічні анкери. Для встановлення на гіпсокартон потрібно спочатку змонтувати заставну деталь з металопрофілю та дерева. Вода підключається лише з системи без використання арматури та фітингів. Спочатку слід заповнити резервуар, щоб перевірити його герметичність. Для підключення живлення використовують трижильний провід. Також вкрай необхідно встановити заземлення.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий