Військові країни-терориста атакували нашу державу з північного та південного напрямків. Загалом ворог випустив 54 «Шахеди».

Скільки російських дронів збили цієї ночі

Вночі неділі ворог атакував Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з північного напрямку – Брянська область, та південного – Краснодарський край.



Загалом зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54. Внаслідок успішної бойової роботи знищено 52 «Шахеди»,
– повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Також додали, що свою атаку росіяни спрямували на військові об’єкти та критичну інфраструктуру в центральних регіонах України, зокрема на Київщину. Тож більшість ударних дронів знищили у зоні відповідальності повітряного командування «Центр».

Від «подарунків» окупантів до Дня Києва залишились лише самі уламки!
Як же віддячити ворогу за таке вітання,
– зазначив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

До відбиття атаки також залучили сили та засоби повітряного командування «Південь» і повітряного командування «Захід», а ще протиповітряну оборону інших складових Сил оборони.

Наслідки атаки дронами на столицю

  • Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що, ймовірно, це наймасованіша атака дронами на столицю за час повномасштабної війни. Додав, що у повітряному просторі Києва збили понад 40 безпілотників.
  • У Голосіївському уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну – госпіталізували. Також виникло займання даху одного з ТРЦ, а ще пожежа на території одного з будівництв. Окрім того, було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 метрів квадратних. Також є один постраждалий.
  • У Печерському районі загорівся дах будинку.
  • В одному з магазинів Дарницького району вибиті шибки та пошкоджені двері.
  • Віталій Кличко повідомляв, що у Солом’янському районі, внаслідок падіння уламків БпЛА біля приміщення однієї з АЗС, постраждала жінка 35 років. Її вже ушпиталили. На жаль, загинув 41-річний чоловік.
  • Зауважимо, що повітряну тривогу на Київщині оголосили о 00:44. Тривала вона аж до 06:22.