Чи потрібен ПЛР-тест для відвідування кіно, театру або клубу в «жовтій» зоні: детальне роз’яснення

Чи потрібен ПЛР-тест для відвідування кіно, театру або клубу в «жовтій» зоні: детальне роз’яснення

В Україні до 31 грудня продовжили дію адаптивного карантину, який серед іншого зачіпає і діяльність закладів у сфері культури. У «жовтій» зоні вони працюватимуть, але з дотриманням певних вимог і обмежень.




Водночас співробітникам і відвідувачам може знадобитися COVID-сертифікат чи ПЛР-тест. У якому разі й де доведеться показувати документи, роз’яснили на Facebook-сторінці Міністерства культури й інформаційної політики.


«Жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки через коронавірус на всій території країни встановлюється із 23 вересня і передбачає, що:

  • кінотеатри, клуби, театри й інші заклади сфери культури можуть працювати, але за карантинними нормами;
  • варто обов’язково дотримуватися маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м.

Водночас у сфері культури:



  • забороняється проведення масових заходів за участю більш як однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території;
  • робота із наповненістю кінозалів або залів інших закладів культури понад 2/3 місць (за схеми розміщення «2 заповнені ряди – 1 порожній») чи понад 50% місць (у разі розміщення в шаховому порядку);
  • проте обмежень за часом роботи немає.
Карантинні зони в Україні

У Мінкульті наголошують: щоб карантинні умови «жовтого» й наступних рівнів епіднебезпеки не обмежували роботу закладів культури, громадяни мають вакцинуватися проти COVID-19.

Адже якщо заклади культури прагнуть працювати на повну, то повинні обслуговувати винятково вакцинованих – хоча б однією дозою, або тих, хто має чинні довідки про проходження тестування. Водночас треба мати щонайменше 80% імунізованих працівників чи з негативними результатами тестів

Роз’яcнення Мінкульту

Так, співробітникам для роботи в закладах культури чи їхнім відвідувачам в умовах «жовтої» зони достатньо отримати хоча б одне щеплення й хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасово довідку 063-О, видану сімейним лікарем.

Також тимчасово для безперешкодного відвідування закладів культури чи будь-яких заходів дозволено мати негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген. Такий результат дійсний 72 години.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий