59-річного Ігоря Кондратюка відверто обурює ой факт, що на восьмому році війни співаки, актори, ведучі з Росії досі їздять заробляти в Україну. Він розцінює це як колаборацію з країною-агресором і «бізнес на крові».

Для мене дико і безчесно, що на восьмому році війни в Україні не заборонено гастролі російських артистів. Людей, які вдають, що вони «внє палітікі», виступаючи при цьому в Росії перед вбивцями українців,
– написав шоумен у фейсбуці.



Він свято переконаний, що «переважна більшість російських артистів підтримує агресію Кремля» – мовчки або відкрито, незаконно відвідуючи окупований Крим. На його думку, ті, хто мовчать, – теж «несуть відповідальність за агресивні дії Росії».

Петиція Ігоря Кондратюка отримала назву «Повна заборона концертної діяльності артистів з країни-агресора – Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами». На сайті офіційного інтернет-представництва Володимира Зеленського вона з’явилась у вівторок, 21 вересня.

Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють у сфері розваг насправді не несуть ніякої культури,
– йдеться в петиції Кондратюка.

Він запропонував зробити виключення для тих зірок, які «публічно виступили проти російської агресії». Зокрема для письменника Віктора Шендеровича, акторки Лії Ахеджакової, музиканта Андрія Макаревича.