ФСБ РФ заявила про затримання агента розвідки України, який готував теракт

ФСБ РФ заявила про затримання агента розвідки України, який готував теракт

Житель Київської області Цілик Олександр Вікторович, 1998 р. н., дав свідчення




Федеральна служба безпеки РФ заявила про затримання агента розвідки України, який готував теракт. Про це повідомляється на сайті ФСБ.


«Співробітниками органів безпеки затримано агента Головного управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО) України, спрямованого на територію нашої країни з метою здійснення терористичного акту», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що житель Київської області Цілик Олександр Вікторович, 1998 р. н., дав свідчення, що був завербований і діяв за вказівкою підполковника Кирилівця Максима Леонідовича, 1988 р. н., начальника сектора — співробітника оперативної групи оперативного відділу Спецрезерву ГУР МО України.



За версією ФСБ, теракт планувалося здійснити шляхом підриву двох саморобних вибухових пристроїв загальною масою 1,5 кг у тротиловому еквіваленті.

Для обладнання схованок та переправлення до Росії саморобних вибухових пристроїв затриманий у супроводі М. Кирилівця та двох офіцерів військової розвідки нелегально перетнув державний кордон Російської Федерації.

Під час повторного прибуття до Росії О. Цілик був затриманий на місці злочину із засобами ураження при прямуванні до місця злочину.

«У межах порушеної кримінальної справи проводяться необхідні оперативно-розшукові заходи та слідчі дії», — повідомили в ФСБ.

Міноборони і МЗС України поки цю інформацію не коментують.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий