«Йду з ганьбою»: знаменита українська чемпіонка завершила кар’єру, розплакавшись в ефірі. Відео

«Йду з ганьбою»: знаменита українська чемпіонка завершила кар’єру, розплакавшись в ефірі. Відео

Прославлена українська спортсменка Лідія Соловйова, яка виступає в пауерліфтингу, посіла четверте місце на Паралімпіаді-2020 і завершила кар’єру. Після виступів під час інтерв’ю 43-річна дніпрянка не змогла стримати емоцій і розплакалася.




Соловйова на Іграх у Токіо

Соловйова, яка в 2004-му, 2008-му і 2016 роках ставала чемпіонкою Паралімпіад, подякувала всім, а особливо тренеру Олександру Алфьорову за довіру. Спортсменка заявила, що 4-те місце на Параіграх у Токіо – це «найгірше», і перепросила за те, що не виправдала довіру.


Підсумковий протокол

«Останній підхід не вдався, і пішла від нас медаль. Я всіх підвела. Я хочу всім сказати, що це був мій останній старт. Усім дуже дякую. Я йду зі спорту. Хотілося б це зробити з хорошою крапкою, але будемо йти, як є… Я йду з ганьбою», – заявила Лідія Валентинівна.



Соловйова народилася з ураженням опорно-рухового апарату з вродженим нанізмом (аномально низький зріст дорослої людини, зумовлений нестачею гормону соматотропіну). Мати її кинула ще в пологовому будинку. Дівчинка виховувалася в інтернаті.

Соловйова на Паралімпіаді 2014-го

Після дитбудинку мініатюрну дівчину (зрiст – 128 см, вага – 39 кг) відправили вчитися на швачку, але вона вибрала пауерліфтинг.

Після успіху на Паралімпіадах і новинах у ЗМІ її впізнала мати і знайшла її. Вони стали жити разом.

На честь Соловйової відкрили зірку на Алеї зірок

У липні цього року в Києві на Алеї зірок на честь Соловйової встановили зірку з її ім’ям.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий