Коли Україна може звільнити захоплені Росією міста: відповідь генерала

Коли Україна може звільнити захоплені Росією міста: відповідь генерала

Україна хоче повернути усі свої землі, включно з Кримом, але для цього знадобиться нова зброя від партнерів.




Російська армія зазнає невдач в Україні, проти якої їх відправив воювати Путін, і незабаром ЗСУ підуть у контрнаступ, який дозволить вибити окупантів з України.


Про це в інтерв’ю Obozrevatel розповів ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

«У нас недостатньо сил для того, щоб остаточно зупинити наступ противника по всій лінії фронту, а також відбити війська РФ від Харкова та підготуватися до контрнаступальної операції оперативного рівня в районі Херсона. Для цього нам потрібні сили», — сказав він.



З його слів, Україні потрібне масоване і швидке постачання озброєнь, щоб відбити ворога.

«Хотілося б, щоб у поточному році Україна виконала ті оперативні завдання, контрнаступальні операції у різних напрямках, про які я згадав – у районі Харкова, Донецька, Луганська, Херсона та Запоріжжя. Завдання нашої оборонної операції полягає в тому, щоб зупинити противника на всьому фронті та змусити його перейти до оборони. Якщо вдасться, цей етап має перерости в оперативну паузу. Якщо ні, то під час подальшого ведення бойових дій нам необхідно формувати оперативний стратегічний резерв», — відповів Романенко.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий