Кремль відреагував на погрози Ердогана

Москва розглядає операцію в Сирії як допомогу в забезпеченні безпеки на кордонах з Туреччиною, сказав Пєсков.

Президент Росії Володимир Путін вже проінформований про висловлювання турецького колеги Тайіпа Ердогана про можливість відмовитися від закупівель російського газу,повідомив в четвер прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передає ТАСС.




У Кремлі сподіваються на збереження взаємовигідного співробітництва двох країн, а операцію в Сирії розглядають як допомогу в забезпеченні безпеки на кордонах з Туреччиною.


«Президент, безумовно, вже інформований про такі висловлювання пана Ердогана. Ми традиційно високо оцінюємо наші двосторонні відносини з Турецькою Республікою, ми щиро сподіваємося, що ці відносини і далі будуть розвиватися за висхідною, у відповідність з тими планами, які були намічені президентом Путіним і президентом Ердоганом», — заявив Пєсков.

Представник Кремля наголосив, що «це співробітництво взаємовигідне і відповідає інтересам народів двох країн».



Він зазначив, що військова операція в Сирії допомагає забезпечувати безпеку на кордонах Туреччини, чого не вдалося домогтися бомбардуваннями коаліції на чолі зі США.

«Що стосується дій Російської Федерації в Сирії, то якраз ці дії мають на меті сприяти збереженню територіальної та політичної цілісності Сирійської Арабської Республіки, роблячи, тим самим, внесок у забезпечення стабільності і безпеки в регіоні, який, власне, прилягає до кордонів Турецької Республіки», — пояснив Пєсков.

На його думку, «в зв’язку з цим, безумовно, Росія якраз сприяє тому, щоб біля кордонів Турецької Республіки було б більше стабільності і більше безпеки».

Представник Кремля також вважає за необхідне згадати, що «до початку операції російських Збройних сил з підтримки сирійської армії коаліція, що складається з різних країн, на чолі зі США протягом тривалого часу — більше року — завдавала ударів по позиціях, які кваліфікувалися як позиції ІДІЛ».

«Це не те що не призвело до скорочення територій, які перебувають під контролем цієї та інших терористичних організацій, але, навпаки, за останній рік ця територія значно збільшилася, що, власне, дестабілізує ситуацію в самій Сирії і, звичайно, є загрозою Турецькій республіці», — упевнений Пєсков.

Також в четвер російсько-турецький конфлікт прокоментував заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков. За його словами, Москва вважає пояснення причин авіаінцидентів із заходом російських літаків у повітряний простір Туреччини вичерпними, але готова за необхідності продовжити діалог з Анкарою з цього питання.

Представник МЗС РФ нагадав, що пункт базування російської авіагрупи в Сирії розташований географічно так, що заходження літаків на посадку має здійснюватися з півночі. Він наголосив, що «рельєф місцевості і геометрія глісади така, що в умовах поганої видимості і специфічних погодних умов, які були на той момент, вийшов подібний перетин зони контролю Туреччини за своїм повітряним простором на дуже нетривалий проміжок часу».

 

korrespondent

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий