Масований ракетний удар по Україні: в деяких областях є влучання, в Києві — жертви

Масований ракетний удар по Україні: в деяких областях є влучання, в Києві — жертви

По всій Україні сьогодні вранці оголошено повітряну тривогу. Через короткий проміжок часу голова Офісу президента повідомив, що над нашою територією вже збито перші ракети росіян.




Через ракетну загрозу в низці областей вібулися екстренні відключення електроенергії.


Про перші ракети над Україною повідомив Віталій Кім. За його даними над Миколаївською областю в бік північного заходу пролетіли дві ракети. Також про дві ракети, запущені по Кривому Рогу повідомив мер міста Вілкул.

Влада Черкаської та Київської областей повідомили про підвищену ракетну загрозу.



9:00 в Дніпропетровській, Вінницькій, Київській областях працює ППО. Чути вибухи в Одесі.

9:11 глава Вінницької ОВА повідомив, що в області триває повітряний бій. «Повітряні сили ЗСУ контролюють повітряний простір над Вінниччиною», — додав Борзов.

09:15 повторна робота ППО в Одеській області. Спрацювала ППО в Житомирській області.

09:26 західна частина Кіровоградської області та окремі мікрорайони обласного центру зараз без світла. Як повідомив голова Кіровоградської ОВА Райкович, енергетики відключили електрику через загрозу ракетних ударів.

9:27 повторна робота ППО у Вінницькій області.

9:30 Російські ракети рухаються у напрямку Львівської області, повідомили в ОВА. Глава ОВА Максим Козицький закликав усіх залишатися в укриттях, нічого не фотографувати та не викладати в інтернет. «Якщо ви побачили підозрілий літальний апарат, повідомте про нього Силам ППО за допомогою чат-бота в телеграмі «Хто летить (https://t.me/rusrocketfly_bot)»», — звернувся Козицький до громадян.

09:35 прес-секретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що ЗСУ очікують запуску понад 30 ворожих ракет. Наразі працює ППО. «Ворог приділяє найбільшу увагу центру України. Інформації про безпілотнии у повітряному просторі України поки що немає», — повідомив він.

9:43 В Одесі чутно звуки вибухів. Також повідомляється про повторну роботу ППО над Одещиною.

9:49 через знеструмлення окремих ділянок 2 з 70 внутрішніх рейсів «Укрзалізниці» затримуються на 30 хвилин і більше, повідомляє прес-служба підприємства. Зокрема затримуються поїзди №43/44 Івано-Франківськ – Київ (+1:08) та №743/744 Київ – Львів (+0:46)

«У зв’язку з пошкодженнями контактної мережі на Донецькій залізниці організовано пересадку пасажирів рейсу №712/711 Київ — Краматорськ до спальних вагонів під резервним тепловозом, зворотна відправка з Краматорська очікується із затримкою, про яку наша поїзна бригада повідомить додатково. Посадка та висадка у містах, де оголошено повітряну тривогу, продовжується підземними переходами», — пояснили в «Укразалізниці».

9:52 в Житомирській області повторно працює ППО.

9:57 прес-секретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що у кількох областях, зокрема на Вінниччині, є влучання. Ігнат закликав українців залишатися в укриттях, тому що не виключено, що ракети також летітимуть і в інші області.

9:59 на Дніпропетровщині працює ППО.

10:00 начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що росіяни випустили по в напрямку Києва понад 15 крилатих ракет. «Завдяки відмінній роботі ППО усі повітряні цілі були збиті! Проте небезпека повітряних ударів не минула. Перебувайте в укриттях до завершення тривоги», — Попко.

10:01 в Запорізькому районі за попереднью інформацією працює ППО.

10:07 мер столиці Віталій Кличко повідомив про вибух у Києві і закликав містян бути в укриттях.

10:11 у Вінницькій області є влучання ворожих ракет, на щастя постраждалих нема. Всі оперативні служби працюють на місці, повідомили в ОВА.

10:17 з білоруського аеродрому «Мачулищі» зафіксовано зліт російського літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

10:22 за даними мера Києва Віталія Кличка, вибухи пролунали в Дніпровському районі столиці. «Всі служби слідують на місце. Деталі згодом», — зазначив він.

фото Київська міськрада

10:25 за даними моніторингової групи «Беларуські гаюн» з аеродрому «Мачулищі» злетів російський МіГ-31К — носій «Кинжалів».

10:27 в Одесі пошкоджено два енергооб’єкти, повідомив начальник РВА Юрій Крук. Постраждалих внаслідок атаки немає.

10:40 внаслідок падіння частини ракети в Голосіївському районі є постраждалі. Як зазначивли в КМВА, інформація уточнюється. 10:46 мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в результаті влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі наразі є інформація про одного загиблого і двох поранених. Постраждалих госпіталізували медики.

10:42 в Хмельницькій ОВА попередили: «Готуємося до другої хвилі ракет. Перебувайте в укриттях».

10:53 на Одещині через приліт є проблеми з електропостачанням. За даними голови ОВА Марченка, енергетики вже почали усувати наслідки, але це займе якийсь час. Головам РВА доручено забезпечити роботу «пунктів незламності», подачу води та по можливості підключити генератори до насосних станцій.

10:54 у Запорізькій області чути звуки вибухів. Попередньо – працює ППО.

11:08 у Львівській ОВА спростували інформацію про те, що в області були прильоти. Там зазначили, що у Львівській області не було влучань. Подібну неправдиву інформацію поширили деякі телеграм-канали. За даними ОВА, станом на 11:00 на Львівщині спокійно.

11:25 Поліція Київщини проводять огляд і фіксує наслідки ворожих обстрілів. Уламки ворожих ракет були виявлені на території кількох районів. За попередніми даними, внаслідок атак постраждалих немає.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий