Не сумніваюсь, що РФ знову піде на Київ – Залужний

Не сумніваюсь, що РФ знову піде на Київ – Залужний

Головнокомандувач ЗСУ попередив, що росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів і точно підуть у наступ: або на Донбасі, або з півдня, або з Білорусі.




Росія накопичує людей і зброю для нового наступу. Уже в січні, але, найімовірніше, навесні, вона може розпочати велику атаку на сході, з півдня або навіть з Білорусі.


Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю The Economist.

«Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не сумніваюся, що вони знову спробують атакувати Київ», – зазначив він.



Залужний назвав основні виклики і завдання, які стоять перед ЗСУ на тлі нової загрози.

Утримати позиції

«Перш за все, важливо утримати цю лінію і не втратити позиції. Тому що звільнити території в десять-п’ятнадцять разів важче, ніж не здати. Тож наше завдання зараз — втриматися. Це наше стратегічне завдання», – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Підготуватися до нової атаки РФ

Залужний певен, що росіяни в лютому, в кращому випадку в березні, а в гіршому — наприкінці січня можуть піти в новий наступ. Це може відбутися на Донбасі, може — в напрямку Києва, з напрямку Білорусі, не виключає генерал і південного напрямку.

Саме тому головнокомандувач ЗСУ наголошує на важливості створення резервів.

«Наше друге стратегічне завдання – підготуватися до цієї війни, яка може статися в лютому. Вміти вести війну свіжими силами і резервами. Наші війська всі зараз пов’язані в боях, вони стікають кров’ю. Вони стікають кров’ю і тримаються разом виключно завдяки мужності, героїзму та вмінню своїх командирів тримати ситуацію під контролем», – зазначив Залужний.

Енергетична безпека

Валерій Залужний закликав Захід посилити підтримку України у протиракетній і протиповітряній обороні.

«Я не енергетичний експерт, але мені здається, що ми на межі. Ми балансуємо на тонкій межі. А якщо електромережу зруйнують, тоді починають мерзнути дружини та діти військових. І такий сценарій можливий. Який настрій буде у бійців, уявляєте? Без води, світла, тепла чи можна говорити про підготовку резервів для продовження бойових дій?» – пояснив генерал.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий