Під час телемарафону перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, як поводитися упродовж 23 – 25 серпня. Він наголосив на тому, що ризик ракетних атак може бути навіть вищим.


Закликають не ігнорувати повітряну тривогу

Правоохоронці упродовж кількох святкових днів – з 23 по 25 серпня – закликають українців бути відповідальнішими. Мовиться про необідність реагувати на сигнали про повітряну тривогу. Щойно пролунає сирена – вирушайте відразу ж до укриття й перебувайте там доти, поки не буде відбою.

Водночас він зауважив, що поліцейські у ці дні стежитимуть за порядком в країні. Вони працюватимуть над тим, що гарантувати безпекові заходи.



Підготуйте маршрут

Якщо вам необхідно буде виходити з дому, то слід наперед продумати маршрут. Мовиться про те, щоб ви чітко знали, що дорогою матимете можливість зайти оперативно до сховища тоді, коли увімкнуть сирену.

Що стосується порад громадянам на ці дні… перш за все при плануванні своїх маршрутів, переміщення, в обов’язковому порядку, заздалегідь дізнавайтеся, де є місця укриття, щоби у випадку коли лунає сигнал повітряної тривоги ви могли дуже швидко і оперативно дістатися до укриття,
– наголосив він.

поради поліцейських як поводитися на день незалежності