Поїздка Савченко в «ДНР» відбулась не без участі Москви – голова СБУ Грицак

Поїздка Савченко в «ДНР» відбулась не без участі Москви – голова СБУ Грицак

Керівник Служби безпеки України Василь Грицак розповів деталі допиту Надії Савченко, повідомляє replyua.net з посиланням на Радіо Свобода.




Грицак зауважив, що з Савченко було проведено один допит. ЇЇ поїздка на тимчасово окуповані території не була узгоджена з жодним державним органом, в тому числі з українськими спецслужбами, хоча раніше Савченко надавала протилежну інформацію. Керівник СБУ заявив, що під час розмови зі слідчими, народний депутат Надія Савченко посилалась на 63 статтю Конституції, в якій встановлюється право відмовлятись від надання свідчень проти себе. Також Грицак повідомив, що Савченко не була задіяна в збройних діях разом з бойовиками, однак від себе керівник СБУ додав, що відвідини Савченко окупованих територій не відбулися б без попередньої участі Москви. Він заявляє, що для перебування в цьому регіоні Савченко мала б отримати дозвіл від керівників бойовиків, зокрема зі сторони Москви. Сама ж нардеп повідомляла, що потрапила на ці території тими шляхами, якими на Донбасі транспортується контрабанда.


Нагадаємо, в кінці лютого представництво так званих республік повідомило, що на територію окупованого Донецьку приїхала народний депутат Надія Савченко. Вона заявила, що поїхала виключно, щоб розвідати, в якому стані перебувають українські військовополонені та передати їм гуманітарну допомогу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий