Путін їде до Білорусі «дотискати» Лукашенка: експерт пояснив мету кривавого диктатора

Путін їде до Білорусі «дотискати» Лукашенка: експерт пояснив мету кривавого диктатора

Президент РФ Путін їде до самопроголошеного голови Білорусі “дотискати” його для того, щоб той вступив у війну проти України.




Пов’язано це з тим, що армія Росії видихнулася.


Про це в інтерв’ю ТСН розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, мета Путіна — залучити Білорусь у війну з Україною та відкрити другий фронт, який відтягне на себе частину української армії.



“Путін їде “дотискати” Лукашенка. Справа в тому, що РФ видихається. І ми бачимо, як би нам навіть не було важко на Луганському напрямку, але того наступального потенціалу, який був ще в травні, а тим більше в квітні — немає. Оперативного резерву немає, треба час для його створення. І Путіну вкрай необхідно, щоб Білорусь відкрила другий фронт: почала бойові дії, почала зв’язувати частину сил української армії на північному сході і тим самим відтягувати наші війська від східних і інших напрямків”, — розповів Олег Жданов.

Він також додав, що у випадку, якщо Путін таки “дотисне” Лукашенка, протягом місяці армія Білорусі може розпочати активні бойові дії. Але для самопроголошеного президента Білорусі війна з Україною ризикована, бо для українських військових це не буде зненацька.

“Ми будемо бачити будь які заходи по підготовці наступу. І ми не дамо вже зайти їм колонами, як це було з Росією — відсіч вони отримають ще на кордоні. У той же час Лукашенко почав активні дії пошуку шляхів відступу. Він шукає на Заході довірену особу. Білорусь також готова допустити на свою територію іноземних спостерігачів — це дуже показовий жест, що Лукашенко шукає підтримки”, — підкреслив військовий експерт.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий