Путін викликав до Росії спеціалістів із бочкових бомб: готує удар по Україні — Guardian

Путін викликав до Росії спеціалістів із бочкових бомб: готує удар по Україні — Guardian

Понад пів сотні фахівців, які мають досвід у виготовленні та застосуванні бочкових бомб, вже кілька тижнів працюють у Росії спільно з російськими військовими.




До Росії перекинули експертів, які спеціалізуються на нищівній зброї, яка зруйнувала більшу частину Сирії під час війни. Європейські офіційні особи вважають, що фахівців із Сирії відправили до Росії, щоб потенційно допомогти підготуватися до аналогічної операції із застосуванням бочкових бомб в Україні.


Про це повідомляє The Guardian з посиланням на анонімних європейських чиновників.

Присутність сирійських експертів у Росії, можливо, є одним із факторів, які пояснюють попередження США та Європи про те, що російські військові могли готуватися до застосування хімічної зброї в Україні.



Бочкові бомби — груба вибухівка, як правило кустарного виробництва, упакована в бочку, іноді з тими чи тими елементами,  що вражають, або в металевий циліндр. Її скидають з гелікоптера або літака з прицілюванням «на око».

За словами експертів, через низький рівень точності бочкові бомби застосовуються в основному в умовах обмежених ресурсів та нестачі інших видів озброєнь. Подібний тип зброї використовувався з руйнівним ефектом протягом усієї сирійської війни.

«Ми знаємо, що потенціал використання бочкових бомб є, але якщо російські військові його використовуватимуть в Україні, то програють; ми знатимемо, хто це зробив, і, найімовірніше, вони все одно будуть убиті», — сказали анонімні джерела видання.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий