Російська термобарична зброя: генпрокурор Костін назва результати перших експертиз щодо вбивства військовополонених в Оленівці

Російська термобарична зброя: генпрокурор Костін назва результати перших експертиз щодо вбивства військовополонених в Оленівці

Російські окупанти застосували під час теракту в Оленівці термобаричну зброю. Саме це стало причиною загибелі українських полонених.




Про перші висновки розслідування міжнародних експертів у справі вбивства українських військових повідомив генпрокурор Андрій Костін в ефірі національного телемарафону (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).


«Попередні висновки експертів свідчать, що способом цього вбивства є термобарична зброя. Не ракетний обстріл, у цьому вони впевненні. Це також підтверджується тією інформацією, яку наразі опрацьовують органи досудового розслідування під керівництвом процесуальних прокурорів», – зазначив Андрій Костін.

На запитання про те, чи притягнуть до відповідальності конкретних осіб, генпрокурор уточнив, що невідкладні слідчі дії уже розпочато, однак вони є складнішими.



Костін також зазначив, що наразі потрібно сфокусуватись на тому, щоб завадити росіянам викривити події страшної трагедії.

«На мій погляд, пріоритетним є викриття пропаганди та дезінформації про підрив цієї будівлі ракетними системами HIMARS,» – додав генпрокурор.

Костін ще раз наголосив, що висновки експертів довели, що вибух у колонії – це наслідок застосування термобаричної зброї. Власне, саме цією зброєю часто користується країна-агресорка.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий