Спланував теракти в Одесі. СБУ затримала агента спецслужб Росії

Спланував теракти в Одесі. СБУ затримала агента спецслужб Росії

Правоохоронці викрили та затримали агента російської військової розвідки. Затриманий спланував серію терактів в Одеській області.




Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України.


Затриманий агент повинен був розхитувати суспільно-політичну ситуацію в Одеській області шляхом диверсій та терактів. Агента затримали, коли він вербував виконавця для майбутнього теракту: підпалу військової техніки.

«Агентом виявився іноземець, який періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаної Придністровської молдавської республіки», — встановили в СБУ.



 

Одним із завдань агента, про яке дізналася СБУ, була організація підпалу військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року. Також він облив пам’ятник загиблим у війні з РФ українцям.

«Наступними об’єктами посягання агента мали стати офіси волонтерських та громадсько-політичних структур патріотичного спрямування, а також військова техніка в Одеській області», — розповіли в СБУ.

Російські спецслужби хотіли завдяки діям затриманого агента здійснювати інформаційний та психологічний тиск, вдаючи нібито наявність проросійського підпілля та антиукраїнських настроїв в Одеській області.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у скоєнні теракту. Агент вже перебуває під вартою, а правоохоронці шукають інших можливих причетних до його діяльності.

 

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий