У Росії 12-річний учень влаштував стрілянину в школі: з’явилися подробиці НП

У Росії 12-річний учень влаштував стрілянину в школі: з’явилися подробиці НП

У Пермському краї Росії вранці в понеділок, 18 жовтня, 12-річний учень зробив декілька пострілів із мисливського карабіна «Сайга» у Сарсинській загальноосвітній школі. Внаслідок цього ніхто з дітей і вчителів не постраждав.




Зупинити підлітка вдалося директорці, зброю у нього вилучили і пізніше затримали. Інцидент трапився в селищі Сарс Октябрського району близько 08:05 за місцевим часом, повідомляє «Комсомольская правда».


Зазначається, що хлопець із карабіном забіг до свого класу й поставив дітей до стіни. З криком «Всім стояти!» він зробив один постріл у стіну, а інший – у стелю. Після нібито вимовив фразу «У мене вселився Бог!»

Кадри зі школи

Почувши звуки стрілянини, вчителі замкнули інші класи. На крики вийшла директорка навчального закладу: вона вмовила шестикласника віддати зброю, а також заспокоїтися і зайти в її кабінет.



У спілкуванні з нею і правоохоронцями учень зізнався, що в такий спосіб «намагався розправитися» з конкретною дівчинкою, яка його сильно ображала.

Через інцидент заняття в школі відмінили. Дітей спершу евакуювали на вулицю, а пізніше відправили по домівках.

Сарсинська загальноосвітня школа

У ГУВС в Пермському краї заявили, що підліток затриманий – ним виявився учень шостого класу цієї школи. Правоохоронці додали, що мотиви його вчинку і джерело придбання зброї встановлюються.

Неповнолітній, котрий, ймовірно, влаштував стрілянину в школі під Перм'ю

Водночас місцеві Telegram-канали пишуть, що йдеться про 12-річного Діму Губаєва, який «Сайгу» взяв у батька. Поліцейським він розповів, що був злий на однокласників і вчителів, а вночі йому «наснився Бог і підказав, що треба робити». Також шестикласник пояснив, що карабін приніс, щоб вирішити питання з однокласницею Дашею Клестовою.

Місце НП

Зазначається, що школяр Губаєв характеризувався раніше тільки позитивно. У момент інциденту він нібито перебував у стані емоційного розладу.

«Директорка школи відвела дитину в кабінет і після розмови з учнем переконала його віддати їй зброю. Внаслідок події ніхто не постраждав», – процитував Telegram-канал «Life Shot» коментар представника місцевої влади.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий