В Україну прийде нова мережа супермаркетів, яку скопіював «АТБ»: чого чекати клієнтам

В Україну прийде нова мережа супермаркетів, яку скопіював «АТБ»: чого чекати клієнтам

В Україні вже найближчим часом може з’явитися нова мережа супермаркетів Lidl. Вони відрізняються великими дисконтами, низькими цінами, крім того, творці «АТБ» зізнавалися, що при відкритті мережі орієнтувалися саме на Lidl.




Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Андрій Жук, співзасновник і голова правління Асоціації ритейлерів України, пояснює: потреба в ще одній мережі супермаркетів є. А вихід такої великої компанії може привести і до зниження цін.


Де вже працює Lidl

«Безумовно, вихід німецької міжнародної мережі супермаркетів Lidl вплине на цінову політику українських ритейлерів, відносини з постачальниками й асортиментну політику. У сьогоднішнього лідера ринку, АТБ, – технологічний відрив не менше ніж 10 років. Але в разі системного підходу, вибору правильної стратегії і команди Lidl зможе скласти йому гідну конкуренцію», – говорить експерт.

Додатково важливо розуміти, що основним конкурентом для Lidl буде не лідер ринку, а особливості ведення бізнесу в Україні, висока ставка еквайрингу, слабкий захист міжнародних інвестицій і низька купівельна спроможність у регіонах України.



Lidl вважається ритейлером із «жорсткими дисконтами». Бізнес-модель компанії схожа на роботу АТБ. На товари власного виробництва вони можуть робити істотні знижки, при цьому, наприклад, економлять величезні суми на рекламі, упакуванні, «особливих» рецептах.

Lidl присутній майже в усіх країнах Європи і намагається навіть просуватися на ринки США і Китаю. Всього по всьому світу є близько 4500 філій цієї торгової мережі.

OBOZREVATEL вирішив порівняти ціни в Lidl з українським АТБ та «Ашан» у Польщі. І, як з’ясувалося, в більшості випадків в Lidl товари дійсно дешевші. А деякі продукти в сусідній країні значно менше коштують, ніж в Україні. Нижче наводимо приклади.

Вартість кілограма цукру:

  • Lidl (Польща) – 11,12 грн;
  • Ашан (Польща) – 16,61 грн;
  • АТБ (Україна) – 25 грн.

Кілограм картоплі:

  • Lidl (Польща) – 11,99 грн;
  • Ашан (Польща) – 26,06 грн;
  • АТБ (Україна) – 5,99 грн.

Хліб (за кілограм):

  • Lidl (Польща) – 23,98 грн;
  • Ашан (Польща) – 23,31 грн;
  • АТБ (Україна) – 26,5 грн.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий