Таку традиційну для російської пропаганди заяву віцеспікер Держдуми Росії і голова її делегації в ПАРЄ Петро Толстой зробив на одному з центральних російських телеканалів.

Віцеспікер Держдуми знову розмріявся про Україну в складі Росії

Толстой заявив, що нібито Україні варто відмовитися від незалежності і увійти до складу Росії. Радше, це був такий собі «заклик», без так званих «агрументів», як раніше писав Путін.



Вам треба повернутися додому, до Росії, досить валяти дурня і вдавати з себе незалежних, зупиніться вже, ви – росіяни, повертайтеся додому,
– заявив представник влади Росії.

Цей же політик раніше робив українофобні заяви. Скажімо, 5 липня він назвав українців негідниками. Щоправда, пред тим він погодився з думкою очільника Кремля Путіна про те, що нібито «Україна – це, безумовно, частина Росії».

«Ми – справді один народ. Тільки проблема у тому, що купка негідників антиконституційним шляхом захопила владу. От їх треба на ліхтарях перевішати» – традиційно відзначив Толстой.

Що відомо про Петра Толстого

  • Він починав як пропагандист на російському «Першому каналі».
  • Тільки з 2016 року став віцеспікером Держдуми Росії. Згодом його таємним голосуванням та з 2 спроби обрали віцеспікером парламентської асамблеї Ради Європи. Хоч Україна висловлювала протест.
  • Толстой не вперше видає подібні скандальні висловлювання. Він також озвучував свої антисемітські, гомофобські погляди.