Відповідь НАТО: Путін та лідери чотирьох країн вийшли із заявою після саміту Каспійського регіону

Відповідь НАТО: Путін та лідери чотирьох країн вийшли із заявою після саміту Каспійського регіону

У Туркменістані відбувся Каспійський саміт, у якому взяли участь президенти Азербайджану Ільхам Алієв, Ірану Ібрахім Раїсі, Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, Туркменістану Сердар Бердимухамедов та кремлівський диктатор Володимир Путін. За підсумками зустрічі вони випустили заяву, яка, ймовірно, є відповіддю НАТО.




Про це повідомляє російське пропагандистське видання «РІА Новости». Лідери прикаспійських країн підтвердили засади діяльності прибережних держав регіону.


Серед них забезпечення безпеки та стабільності у регіоні.

Також вони домовилися про забезпечення стабільного балансу озброєнь прибережних країн, військове будівництво в межах розумної достатності з урахуванням інтересів усіх прибережних країн, незаподіяння шкоди безпеці один одного.



На зустрічі також обговорювалося дотримання узгоджених заходів довіри у сфері військової діяльності у дусі передбачуваності та транспарентності.

Президенти також домовилися про нібито неприсутність на Каспійському морі збройних сил, які не належать прибережним країнам.

Крім того, йшлося про ненадання прибережною державою своєї території третім країнам для воєнних дій проти іншої прибережної держави.

Нагадаємо, в Іспанії стартував триденний саміт НАТО. Генеральний секретар організації Єнс Столтенберг уже назвав мадридську зустріч «вирішальним і поворотним моментом для Альянсу».

Україна – у центрі уваги світових лідерів. На саміті будуть ухвалені важливі рішення в контексті російської агресії, а також із погляду майбутнього розширення через щораз більші загрози з боку РФ.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий