Зеленський відповів президенту Хорватії після візиту прем’єра до України: це не шарлатанство

Зеленський відповів президенту Хорватії після візиту прем’єра до України: це не шарлатанство

Президент Володимир Зеленський відповів своєму колезі із Хорватії Зорану Мілановичу, який розкритикував прем’єр-міністра Андрія Пленковича після візиту до України.




За словами Зеленського, якби біля кордонів Хорватії стояло стотисячне військо, Міланович назвав би приїзд глави уряду не шарлатанством, а проявом солідарності. Про це він написав у себе в Twitter.


«Якби більше ста тисяч військових стояли на кордоні з Хорватією, президент Міланович назвав візит прем’єр-міністра України до Загреба не «шарлатанством», а проявом солідарності та дружби», – відреагував на слова колеги Зеленський.

 



Напередодні Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович підписали спільну декларацію про європейські перспективи нашої країни. Таким чином, західний партнер офіційно підтримав реформи, запроваджені українським урядом для реалізації права на вступ до Євросоюзу.

У свою чергу, видання 24sata написало, що президент Хорватії висловив симпатію Україні, проте вважає приїзд голови хорватського уряду до Києва «чистим шарлатанством».

«Прем’єр-міністр перебуває в Україні. Я симпатизую Україні, і я не ненавиджу Росію, досить незручне становище, але 100 000 російських солдатів перебувають на кордоні з Україною, і ви не знаєте, що буде завтра. Що означає цей вияв нескінченного кохання? Це зовнішня політика Хорватії?Або вона має бути егоїстичною?Якщо конфлікт посилиться, Пленкович втече до Брюсселя, але солдати туди не підуть.Так проводиться зовнішня політика?Це жахливо серйозні речі.Для мене це просто шарлатанство, нехай українці не ображаються, мені симпатичні, це непросто, але історія набагато складніша», — сказав президент Хорватії.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий