ЗМІ-реформація Вінницької міської ради. Виграють депутати — біднішають вінничани

ЗМІ-реформація Вінницької міської ради. Виграють депутати — біднішають вінничани

Як команда “Гройсмана-Моргунова” зробила комунальне ЗМІ приватним, щоб платити грошима вінничан підприємству свого депутата




Ще за часів Радянського Союзу місцева влада розуміла простий принцип: правильна пропаганда зберігає посаду. Робиш ти щось для міста або не робиш — не важливо. Важливо, щоб лояльні ЗМІ регулярно та дуже лояльно “насипали пісок” в очі населенню розповідями про щасливе життя, квітучу економіку та достаток у кожній родині. Вінницька команда “Гройсмана-Моргунова” немає з цим жодних проблем — близькі до Вінницької міської ради бізнесмени та політики контролюють практично увесь ефір Вінниччини.


Але цього меру Вінниці Сергію Моргунову та депутатам провладної фракції політичної партії “Вінницька європейська стратегія” виявилося замало. Тому мерія філігранно провернула операцію-кооперацію з реформування міського комунального підприємства “Редакція газети “Вінницька газета” у приватне товариство з обмеженою відповідальністю “Редакція газети “Вінницька газета”

Здавалося б, аргументація такої реформи цілком зрозуміла — відмовитися від витрат із міського бюджету на комунальні ЗМІ, що давно втратили свою ефективність як ЗМІ та використовувалися місцевою владою виключно як дотаційні майданчики для власних піар-кампаній перед виборами або “хвали мене, моя губонька” в період між виборами. Тим більше, тираж щотижневої газети “Вінницька газета” складає всього лише 2500 примірників. Сайт “Вінницької газети” не оновлюється півтора роки.



Отже, МКП “Редакція газети Вінницька газета” стало ТОВ “Редакція газети “Вінницька газета”. Що змінилося? Ось в цьому місці починається найцікавіше. Реорганізацію комунального підприємства доручають депутатці Вінницької міської ради від політичної партії “Вінницька європейська стратегія” Наталі Космині, яка на той час займає посаду головного редактора цього ж комунального ЗМІ.

Депутатка Наталя Космина сумлінно виконує завдання Вінницької міської ради і головний редактор комунальної газети “Вінницька газета” Наталя Космина стає кінцевим бенефіціаром та власником частки в 61%  ТОВ “Редакція газети “Вінницька газета”

Більше того, Вінницька міська рада своїм рішенням наказує укласти договір оренди з ТОВ “Редакція газети “Вінницька газета” на оренду приміщення за адресою Вінниця, вулиця Миколи Оводова, будинок 15 строком не менше, ніж 15 років, із розміром оренди, передбаченої для бюджетних організацій. За місяць до цих подій Вінницька міська рада надала дозвіл на капітальний ремонт приміщення на Оводова, 15. Знову за рахунок вінницької громади.

На сьогоднішній момент відомо, що у приміщенні за адресою по вулиці Оводова, 15 розміщена та працює редакція ще одного вінницького ЗМІ команди “Гройсмана-Моргунова” — “Вежа”, яке очолює скандально відомий журналіст із Броварів Андрій Качор. Скоріш за все, між ТОВ “Вежа ВІП”, директором якого є Андрій Качор, та керівництвом ТОВ “Редакція газети “Вінницька газета”, заключений договір на суборенду приміщення. Це може бути ще одним способом накачування легального доходу депутатки від “Вінницької європейської стратегії” Наталі Космини бізнес-оточенням Сергія Моргунова.

Та приміщення загальною площею близько 300 квадратних метрів у центрі Вінниці — не єдиний “бонус” для депутатки-підприємця. В цьому ж рішенні Вінницька міська рада наказує їй же укласти договір про розміщення пропагандистських матеріалів в уже реформованому ЗМІ і уже за кошти вінницьких платників податків.

Вінничани продовжують “годувати” приватне ЗМІ вінницької команди і в наступні роки його існування. Вінницька міська рада стабільно проводить тендери на розміщення інформації про свою діяльність, єдиним учасником і переможцем яких стабільно стає ТОВ “Редакція газети “Вінницька газета” все тої ж депутатки Наталі Космини.

За інформацією системи “Прозорро”, лише за 2019 рік підприємство ТОВ “Редакція газети “Вінницька газета” отримало від Вінницької міської ради та комунальних підприємств міста замовлень на більше 900 000 гривень

Як можна назвати цю схему викачування грошей із міського бюджету Вінниці? Що це, як не корупційна схема фінансування депутатки Наталі Космини командою “Гройсмана-Моргунова”? Всі дані, використані при підготовці матеріалу, взяті з відкритих інтернет-джерел.

Національне антикорупційне бюро, ваша черга!

Державне бюро розслідувань, не соромтеся поцікавитися цією корупційною схемою!

 

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий