11 курйозів з життя Віктора Януковича

11 курйозів з життя Віктора Януковича

Чотири роки президентства Віктора Януковича запам’яталися українцям не тільки «покращенням життя вже сьогодні» та його трагічними наслідками, а й неймовірною кількістю безглуздих речей, які гарант говорив і безглуздих ситуацій, в які він потрапляв. Рівно шість років тому, наприклад, Віктор Федорович мужньо поборовся з траурним вінком. Портал «Знай.ua» згадує інші курйози, пов’язані з Януковичем та «епохою» його правління.




1. Солярка по два п’ятдесят


Уже в 2004 році Віктор Федорович продемонстрував своє вміння вести діалог із виборцями. На зустрічі з людьми, ще будучи прем’єром, Янукович досить грубо відреагував на фермера, який допитувався, чому раніше солярка коштувала гривню сімдесят, а тепер — два п’ятдесят. Кандидат у президенти розвернувся до когось зі своїх помічників і сказав: «Славута! Привези його до Києва, разом з ним … я вам, б *** ь, розповім і покажу, що таке солярка і що таке є все!»



2. Янукович і яйце

У рамках передвиборчої кампанії 2004 року Янукович відвідав славне місто Івано-Франківськ, де в нього кинули яйцем. Рядовий, здавалося б, випадок, у деяких політиків Узагалі стріляють. Але Віктор Федорович, підкоряючись якомусь незрозумілому інстинкту, раптом від удару яйцем упав і зробив вигляд, що втратив свідомість. І навіть був госпіталізований. Спочатку була версія, що в нього кинули «важким тупим предметом». Але так як ніякого схожого предмета, крім самого кандидата, на місці події не було, то історію швидко зам’яли.

3. Дебіли не розходяться

У 2009 році, будучи знову кандидатом у президенти, Янукович приїхав до міста Васильків Київської області, щоб виголосити промову. Після того, як промова закінчилася, Віктор Федорович якийсь час дивився на електорат, а потім повернувся до своїх помічників і сказав: «Чого ці дебіли не розходяться?». «Дебіли», почувши таке, почали несхвально свистіти. Так, під свист васильківців, Янукович і поїхав.

4. Проблема з іменами

Власні імена Віктор Федорович плутав часто. Анну Ахматову назвав Ахметовою, Бабеля Бебелем, Балаклею Балаклавою (добре хоч не бакалією) і навіть Болгарію — Білоруссю. Але в один прекрасний день йому дісталося місто, назву якого він не зміг навіть переплутати. Нещасні Татарбунари йому так і не далися. На тлі цього, його помилка, коли він назвав тодішнього президента РФ Дмитра Анатолійовича Медведєва Володимиром, уже навіть не дивує. Нехай вони там у Росії спочатку розберуться, хто в них і коли президент.

5. Йолка

Утім, звичайні слова теж іноді викликали в Януковича певні труднощі. Так, він досить довго не зміг вимовити слово «йолка». Про те, щоб сказати українською «ялинка» вже навіть і мови не було. До речі, думав він майже десять секунд. За цей час олімпійці пробігають стометрівку.

6. Головне — не стати шлеперами

Проте на жаргоні Віктор Федорович говорить дуже навіть жваво, не затинаючись. Так, виступаючи з промовою в Херсоні, Янукович закликав місцевих чиновників «не бути шлеперами», як попередня влада. Шлепер — це вагонний злодій, якщо хто не знав.

7. Любов до дітей

В ефірі програми «Діалог з країною» Янукович, говорячи про проблеми дітей в Україні, раптово заявив, що дуже вдячний усім, хто «любить дітей у прямому й переносному сенсі». Навіть думати про це не хочеться.

8. Анекдот про сало

Бували випадки, коли Янукович намагався пожартувати спеціально, а не спонтанно, як зазвичай. Так, в ефірі передачі Савіка Шустера, він вирішив розповісти анекдот про сало. У процесі розповіді гарант сам так заплутався, що до кінця анекдоту вже забув, що говорив. Вийшло цікаво.

9. Хіт Януковича

Іноді він співав. Фотографії Віктора Федоровича з гітарою давали зрозуміти, що цю справу він, загалом, любить і себе вважає виконавцем високо рівня. Можете оцінити його вокальні дані.

10. Підтримка страусів

Уже будучи вигнанцем і колишнім президентом, Янукович дав інтерв’ю каналу BBC. На питання про те, навіщо йому був потрібен такий розкішний маєток у Межигір’ї і різноманітна живність на його території, Віктор Федорович щиро обурився. І запитав, що ж поганого в тому, що він підтримував «цих людей». Потім уточнив: має на увазі страусів. Ми-то думали, чим же гарант займався чотири роки. А він страусів підтримував.

11. Дружина Януковича й апельсини

Не можна не згадати цей випадок. Хоча тоді промову «штовхав» не сам Янукович. Виконувала соло його дружина. Коментувати це якось складно й уже, напевно, не потрібно. Просто згадайте та насолоджуйтесь.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий