5 найдешевших країн, де відпочинок обійдеться в копійки

5 найдешевших країн, де відпочинок обійдеться в копійки

Подорожі – це прекрасна можливість відпочити й ознайомитися краще з різними культурами. Проте не завжди ми маємо великий бюджет на відпустку. OBOZREVATEL дібрав 5 найдешевших країн для туристів.




Вірменія


Ця кавказька країна славиться великою кількістю старовинних церков та храмів, прекрасними замками у горах та, звичайно, неймовірною гостинністю. На поїздку краще виділити щонайменше 10 днів. Адже найцікавіші місця розташовані в глибині держави і до них доведеться проїхатися.

Бюджетний відпочинок у Вірменії.

Приблизні ціни на відпочинок:



Квитки з Києва – від 110$ в обидва кінці

Місце в хостелі – від 3$

Двомісний номер у готелі – від 14$

Обід у кафе – 3-5$ (без алкоголю)

Проїзд у громадському транспорті – від 0,2$

Вартість відпочинку у Вірменії.

Цікаві місця:

Околиці Єревану – це окремий вид насолоди. Гарні, Гегард, Севанаванк, Айраванк, Хор Вірап та Ечміадзін – давні міста та села, які вражають цікавою архітектурою, гірськими пейзажами, кам’яними церквами та розкішними храмами. Проте в самій столиці довго затримуватися не варто. Ще за часів Сталіна тут знесли майже всі пам’ятки, бо хотіли створити «зразкове соцреалістичне місто».

Поблизу Єревана багато цікавих локацій.

Алаверди привертає туристів одним із найгарніших монастирів країни – Саноїн. Він стоїть серед гірського масиву та мальовничих кавказьких пейзажів. Мало хто знає, що й саме місто виникло у 3 столітті до н.е. як фортечне укріплення. Проте згодом тут почали видобувати мідь. Кожна наступна влада намагалась якомога більше отримати від місцевих покладів. Тут розбудовували заводи і копальні, а люди з кожним роком ставали дедалі біднішими. Тож зараз місто викликає двоїсті відчуття. На фоні неймовірної природи – напівпорожні занедбані будинки радянської епохи.

Алаверди цікаве своєю фортецею посеред гір.

Севан – це найбільше озеро Кавказу, яке лежить на висоті 1900 метрів над рівнем моря. У двадцятому столітті для забезпечення найближчих районів водою від Севана проклали систему тунелів, яка знизила рівень озера на 18 метрів. Так острів, на якому стоїть древній храм і резиденція президента, перетворився на півострів.

Посеред озера Севан – старовинна церква та президентська дача.

Правила в’їзду

Для в’їзду у Вірменію потрібно надати негативний тест ПЛР або сертифікат про вакцинацію від COVID-19.

Карантинні обмеження для туристів у Вірменії.

Грузія

Ця яскрава країна поєднала в собі море з піщаними пляжами, гірські хребти із середньовічними фортецями та сучасні мегаполіси. Тож тут знайде заняття до душі кожен турист.

Бюджетний відпочинок у Грузії.

Приблизні ціни на відпочинок:

Квитки з Києва – від 107$ в обидва кінці

Місце в хостелі – від 2$

Двомісний номер у готелі – від 8$

Обід у кафе – 5-6$ (без алкоголю)

Проїзд у громадському транспорті – від 0,2$

Ціни на відпочинок у Грузії.

Цікаві місця:

Тбілісі – дуже багатогранне місто. Найцікавіше тут прогулятися старими районами з невеликими будинками та затишними кав’ярнями. У самому центрі столиці – церква Нарікала, тобто «неприступна», яку побудували на горі Мтацмінда.

Тбілісі – центр туристичної Грузії.

Мцхета – стародавнє місто із найбільшою в усій країні кількістю пам’яток. Його називають «другим Єрусалимом». Сюди щорічно приходять тисячі паломників, щоб доторкнутися до релігійних святинь, які вже багато століть зберігає Мцхета.

Мцхету вважають святим містом серед гір.

Уплісцихе – це унікальне печерне місто, яке протягом тривалого часу будували місцеві жителі. Ця гірська фортеця складалася з багатьох рівнів, які поєднувалися довгими коридорами всередині гір. Тут раніше розташовувалисч храми, будинки та різні споруди, які забезпечували комфортне життя. Проте укріплення разом з усіма жителями повністю знищили монголи під час набігу в 14 столітті.

Уплісцихе колись було великим печерним містом.

Правила в’їзду

Для в’їзду в Грузію потрібно надати негативний тест ПЛР або сертифікат про вакцинацію від COVID-19. Жителям низки країн зі швидким збільшенням кількості хворих в’їзд заборонено.

Обмеження на в'їзд до Грузії.

Туніс

Карфаген, Колізей, Сахара – ці назви знають, напевно, всі. Та небагатьом відомо, що саме в Тунісі знімали «Зіркові війни» або що тут велика кількість фортець часів Римської імперії. Тож у країні більше цікавих локацій, ніж ми собі уявляємо.

Бюджетний відпочинок у Тунісі.

Приблизні ціни на відпочинок:

Квитки з Києва – від 164$ в обидва кінці

Місце в хостелі – від 12$

Двомісний номер у готелі – від 23$

Обід у кафе – 8-12$ (без алкоголю)

Проїзд у громадському транспорті – від 0,21$

Ціни на відпочинок у Тунісі.

Цікаві місця:

Карфаген – це перший пункт у «must see» кожного туриста. Давнє місто на березі величезної затоки описували в багатьох легендах та старовинних рукописах. Досі ще достеменно невідомо, як тут з’явилося поселення і яку роль воно відігравало у світовій історії. Проте науковці точно переконані у тому, що Карфаген був ареною для багатьох важливих подій. Тож тут досі продовжуються археологічні розкопки.

Карфаген колись був одним із найрозвиненіших міст.

Дугга – це залишки міста, що колись процвітало. Серед руїн добре видно римські храми, величні фонтани і будинки місцевої знаті. Дивує величезна кількість релігійних та культурних споруд, які колись наповнювали місцеві жителі.

Дугга зберігає руїни римського поселення.

Сахара – найбільша у світі пустеля, яка одночасно захоплює і лякає своєю могутністю. Туристи їдуть сюди помилуватися на піщані рівнини, нечисленні оази з невеликими поселеннями, соляні озера та найгарніші заходи сонця.

Сахара вважається найбільшою пустелею у світі.

Правила в’їзду

Туніс нещодавно послабив карантин і скасував обов’язкову самоізоляцію для туристів із цілого переліку країн. Вакцинованим людям та дітям до 12 років не доведеться робити тест ПЛР.

Правила в'їзду до Тунісу.

Індія

Будистські храми, неймовірна природа та тисячі священних місць. Індія приваблює не лише курортами на березі моря. Вона цікава прихильникам багатьох духовних та релігійних течій, шукачам пригод та звичайним поціновувачам краси.

Ціни на відпочинок в Індії.

Приблизні ціни на відпочинок:

Квитки з Києва – від 399$ в обидва кінці

Місце в хостелі – від 3$

Двомісний номер у готелі – від 11$

Обід у кафе – 1-3$ (без алкоголю)

Проїзд у громадському транспорті – від 0,1$

Скільки коштує відпустка в Індії.

Цікаві місця:

Тадж-Махал – це найвідоміша мечеть-мавзолей у всьому світі. Навколо неї розміщені прекрасні сади з фонтанами та водоймами, а всередині – гробниці Шаха та його дружини Мумтаз-Махал, прикрашені коштовними металами та камінням.

Тадж-Махал – одна з найгарніших індійських святинь.

Ворота Індії – це 26-метрова аркова конструкція на березі Аравійського моря у місті Мумбай. Хоча вона і має дуже давній вигляд, проте побудували її у 1924 році на честь приїзду англійського короля Георга V. Існує повір’я, що через ворота можна проходити лише з добрими намірами, інакше прийде біда.

Ворота Індії – одна з найновіших пам'яток.

Мехрангарх – укріплення біля міста Джодхпур побудували ще в 15 столітті. Стіни фортеці в деяких місцях сягають 36 метрів і мають багаторівневу систему захисту. Так, щоб потрапити всередину, доведеться пройти цілих 7 воріт.

Укріплення простягається на 120 метрів.

Правила в’їзду

Нещодавно Індія відкрила кордони для туристів і послабила карантин. Проте все ще існують деякі обмеження.

Карантинні обмеження в Індії почали послаблювати.

Сербія

Сербія приваблює туристів цікавими локаціями з високими фортецями та неприступними замками. Тут поєднується неймовірна природа та багатогранна історія.

Бюджетний відпочинок у Сербії.

Приблизні ціни на відпочинок:

Квитки з Києва – від 160$ в обидва кінці

Місце в хостелі – від 7$

Двомісний номер у готелі – від 16$

Обід у кафе – 7-12$ (без алкоголю)

Проїзд у громадському транспорті – від 0,9$

Вартість відпустки у Сербії.

Цікаві місця:

Белград поєднує багато цікавих пам’яток. Серед них вирізняється Белградська фортеця, Національний музей Сербії та музей Ніколи Тесли.

Белград має багато цікавих музеїв.

Фортеця Петроварадин – це найбільше європейське укріплення, яке будували майже століття. Візитівкою замку, який розташувався біля міста Нові-Сад, слугує годинник однієї з башт, який уже сотні років показує найточніший час.

Петроварадин вважається найбільшою фортецею у Європі.

Дрвенград – це, певно, найновіше поселення Сербії. Його побудував у 2004 році Емір Кустуріца, який захотів створити своє екомісто мрії.

Екомісто Дрвенград побудували зовсім нещодавно.

Правила в’їзду

Українці, вакциновані препаратами PfizerAstraZenecaModernaJohnson & Johnson можуть заїхати на територію Сербії із COVID-сертифікатом. Також можна показати негативний ПЛР-тест. Проте умови постійно оновлюються і треба за ними стежити.

Карантинні обмеження для туристів у Сербії.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий