8 березня перейменують, квіти стануть вульгарністю

8 березня перейменують, квіти стануть вульгарністю
Просто перейменувати свято недостатньо, адже декомунізація передбачає надання іншого сенсу вже звичним датам
Український календар очікують суттєві зміни – більшість свят опинилися під питанням через декомунізацію. Проте, їх доля саме зараз вирішується на законодавчому рівні.

Про це в коментарі УНІАН розповів очільник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.




Основною темою для дискусій стало ймовірне скасування вихідного дня на 1 травня, через що довелося внести певні зміни до проекту закону: відпочивати українці будуть як і раніше, тільки от назва самого свята зміниться. Замість традиційного «Міжнародного дня солідарності трудящих» буде «День праці».  Решта залежиться від парламенту – наскільки швидко депутати ухвалять зміни.


Схожа ситуація із 8 березня: тепер він змінить назву із «Міжнародного жіночого дня» на «День боротьби за права жінок», щоб надати цій даті правового підтексту.

«Мене дійсно здивували позиція деяких феміністок, які протестували проти скасування вихідного дня, наполягаючи, що ніби статус вихідного є маркером дотримання прав жінок», — зазначив В’ятрович.



Суть таких змін, як вважає експерт, полягає не у перейменуванні як такому. Слід змінити перш за все смислове навантаження і вкладати у календарну дату власний, проукраїнський зміст.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий