Або Гройсман проводить в Україні реформи, або терпіння Заходу вичерпається

Екс-посол США зазначив, що уряду Гройсмана потрібно швидко проводити реформи, інакше терпіння Заходу вичерпається. Якщо будуть політичні ігри замість реформ, то Захід від України відвернеться.




На IX Київському форумі безпеки колишній посол США в Україні, науковий співробітник Інституту Брукінгса Стівен Пайфер заявив, що захід може відвернутися від України, якщо в країні не будуть проводитися реформи.


«Якщо ви будете займатися політичними іграми замість реформ, то можете опинитися в ситуації, коли Захід від вас відвернеться. Ми сподіваємося, що новий уряд буде працювати, йому треба робити це швидко, інакше виникає ризик того, що терпіння Заходу вичерпається, воно не необмежена», — сказав він.

За словами Пайфера, новий господар Білого Дому продовжить надавати допомогу Україні, якщо українське керівництво буде проводити серйозні реформи і по-справжньому боротися з корупцією.



«Виникає питання, яку Україну побачить новий американський президент через 9 місяців. Якщо це буде Україна, занурився в політичну кризу, яка не здійснює реформи, то буде спокуса президенту сказати, що нехай європейці самі розбираються з Україною. А це недобре», — підкреслив колишній посол США в Україні.

Пайфер визнав, що гальмування реформ в Україні вигідно Кремлю, який використовує для тиску на уряд України конфлікт на Донбасі.

Источник: infokava
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий