Активіст Стерненко розповів, чому не воює на фронті: Як волонтер — більш ефективний

Активіст Стерненко розповів, чому не воює на фронті: Як волонтер — більш ефективний

Блогер, волонтер та громадський активіст Сергій Стерненко наразі не воює, тому що є більш ефективним як волонтер.




Джерело: Стерненко в інтерв’ю «Українській правді».


 

 



Пряма мова: «24 лютого (2022 року — ред.) в обід ми з моїми друзями з підрозділу «Гонор» отримали зброю і практично одразу почали виконувати різні завдання. Моя група працювала з артилеристами: допомагала їм ставати в кругову оборону, захищала їхні позиції, аби вони могли безпечно працювати.

Коли росіян вибили з Київщини, постало питання, що підрозділ буде далі робити. Я спілкувався з командиром. Командир сказав: «Займайся забезпеченням підрозділів (у тому числі нашого)». І я продовжив волонтерську діяльність, якою займався і до повномасштабного вторгнення.

Зараз у мене виникає таке бажання (мобілізуватися – УПчас від часу, але мені здається, що я зараз на своєму місці більш ефективний. Якщо мене мобілізують або з’явиться така необхідність, у зв’язку з погіршенням військово-політичної ситуації у країні, я обовязково повернуся (до виконання бойових завдань – УП)«.

Нагадаємо: Стерненко – громадський активіст, волонтер та один з найпопулярніших україномовних блогерів. У своїх відео, які набирають сотні тисяч переглядів, він розвінчує діяльність російських пропагандистів та українських колаборантів.

Стерненко – фігурант кількох кримінальних справ: викрадення людини, заворушення і побиття поліцейського, кришування наркотиків і загибель нападника. Провину в усіх справах він заперечує.

У травні 2018 року проти нього відкрили справу про навмисне вбивство Івана Кузнєцова, який 24 травня напав на Стерненка в Одесі й помер від ножових поранень. Другий нападник Олександр Ісайкул також отримав поранення, але втік. У цій справі в червні 2020 року завершили слідство, оголосивши Стерненку підозру і скасувавши підозру Кузнєцову.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий