Американські вчені довели шкоду вегетаріанства

Нове дослідження американських вчених з Корнельського університету, довело, що вегетаріанство негативним чином впливає на стан здоров’я людини і може призвести до передчасної смерті.




Зокрема, дослідники з’ясували, що тривале вегетаріанство може привести до генетичних мутацій, і в результаті підвищити ризик розвитку раку товстої кишки і хвороб серця, пишеNY Post.


Дослідження вчених, результати якого були опубліковані в науковому журналі молекулярної біології Molecular Biology and Evolution, проводилося на основі вивчення даних про гени більше тисячі людей різних етнічних груп, починаючи з 2008 року. 68 відсотків учасників експерименту, які дотримуються вегетаріанської дієти, довелося на жителів Індії, а 18 відсотків учасників експерименту, які вживають в їжу м’ясні продукти — на жителів США.

Вчені відзначили, що виявили у вегетаріанців генну мутацію, яка виникає з-за труднощів засвоєння незамінних жирних кислот з рослинної їжі. Таким чином, в організмі вегетаріанців збільшується кількість арахідонової кислоти, яка викликає проблеми з серцем, судинами і збільшує ризик виникнення раку.



«Пристрасть до тієї або іншої їжі часто формується виходячи з певної місцевості і традицій, а не з особистих уподобань людини. У кожній окремій культурі існують свої традиції споживання їжі. Таким чином, можна відстежити вплив рослинної дієти протягом сотень поколінь. Нам вдалося з’ясувати, що вегетаріанство робить людей сприйнятливішими до серцево-судинних захворювань і раку товстої кишки», — підсумовують дослідники.

Источник: НВ

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий