Англія в скандальному матчі перемогла Данію і вийшла у фінал Євро-2020

Англія в скандальному матчі перемогла Данію і вийшла у фінал Євро-2020

Збірна Англії в півфіналі чемпіонату Європи з футболу-2020 завдяки спірному пенальті в додатковий час обіграла команду Данії (2:1) і вперше в своїй історії вийшла у фінал континентальної першості. Основний час на «Вемблі» в Лондоні завершився внічию 1:1.




Багато футбольних експертів у Twitter поставили під сумнів рішення рефері. У мережі згадали безглуздий пенальті в ворота «Шахтаря» в матчі Ліги чемпіонів проти «Манчестер Сіті». Цей 11-метровий удар також заробив Рахім Стерлінг, спіткнувшись об газон.


Євген Левченко сумнівається в пенальті
В інтернеті обурилися таким пенальті
Василь Уткін незадоволений рішенням рефері

Команди до цього зустрічалися 23 рази. На рахунку данців лише п’ять перемог. 13 разів успіх святкували англійці.



З самого початку матчу на полі точилася дуже щільна гра і головний арбітр Денні Маккелі за хвилину зіграного часу зафіксував два фоли з обох сторін.

У матчі було багато порушень.

Навіть перебуваючи без м’яча англійці просто летіли, демонструючи вражаючі швидкості. За це причини слідував відбір за відбором.

Англійцям складно було розкривати оборону після флангових прострілів. Вони намагалися високо зустрічати опонентів і використовувати свій козир – пресинг.

Гаррі Кейн.

Рівень взаємодії у Данії був на висоті, що дозволяло їм огризатися контратаками. Темп був просо божевільний.

До середини тайму Данія витримала тиск суперника і гра стала більш «гойдалковою». Англія відмовилася від пресингу і найвищий темп відразу зник. Скандинавам вдавалося довго катати круглий снаряд, але без особливого просування.

Рахім Стерлінг.

Англійці контролювали м’яч на своїй половині, безуспішно намагаючись вийти з оборони, заграючи при цьому навіть Пікфорда.

Джордан Пікфорд.

На 29-й хвилині Шоу не встиг за Кристенсеном, збивши його в небезпечній близькості від штрафного. Стандарт взявся виконувати Міккель Дамсгор, який зробив це бездоганно. Хавбек «Сампдорії» потужним пострілом метрів з 25 відправив шкіряну сферу під поперечину.

Міккель Дамсгор забив неймовірний гол зі штрафного.

Щоб відігратися команді трьох левів знадобилося 9 хвилин. Гравцям збірної Англії було дуже складно обіграти високих датських захисників. Вони змінили акцент і це принесло успіх.

К'єр забив у свої ворота.

У Кейна вдалася прострільна передача низом на набігаючого Сака, той пройшов в лицьову, прострілив на Стерлінга, і К’єр, намагаючись вибити м’яч, зрізав його у власні ворота.

Данія забила автогол.

Окрилені підопічні Саутгейта притиснули данську команду до воріт, час, що залишився до перерви, провівши в атаках.

У другому таймi господарі почали атаки лівим флангом, куди, крім Шоу і Райса, змістився ще і Кейн. Данія села максимально глибоко. Англійська збірна потужно атакувала, не дозволяючи супернику навіть вийти зі свого штрафного, накочуючи атаку за атакою.

Каспер Шмейхель.

У кінцівці основного часу суперники обмінювалися швидкими атаками з взаємними втратами: у англійців блискуче грав у відборі Магуайр, у датчан – Крістенсен.

Гаррі Магуайр.

Данія максимально глибоко сiла в оборону, але Англія переможний гол забити так і не змогла і гра продовжилася в овертаймі.

У додатковий час відчувалося безумовна перевага родоначальників футболу. Данці не встигали за швидкими опонентами і на 104-й хвилині заробили cпiрний пенальті.

Рахім Стерлінг заробив пенальті.

Йоаким Мехлу збив у своєму штрафному Рахіма Стерлінга і рефері вказав на 11-метрову позначку. Каспер Шмейхель парирував перший удар Кейна, але віцекапітан «Тоттенгема» успішно зіграв на добиванні.

Гаррі Кейн забив переможний гол.

Англія – Данія 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Голи: 0:1 – 30 Дамсгор, 1:1 – 39, автогол К’єр, 2:1 – 104 Кейн.

Англія – Пікфорд, Стоунз, Уокер, Шоу, Магуайр, Сака (Гріліш, 69; Тріпп’єр, 105), Райс (Хендерсон, 95), Маунт (Фоден, 95), Філліпс, Стерлінг, Кейн.

Данія – Шмейхель, Ларсен (Васс, 67), Вестергор (Вінд, 105), К’єр, Меле, Хейбьерг, Ділейні (Йенсен, 88), Дамсгор (Поульсен, 67), Крістенсен (Андерсен, 79), Брейтуейт, Дольберг (Нергор , 67).

Попередження: Магуайр (49), Васс (72).

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий