Арахамія не виключає позбавлення Разумкова депутатського мандата: юристи говорять, що є підстави

Арахамія не виключає позбавлення Разумкова депутатського мандата: юристи говорять, що є підстави

Усуненого від посади спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова можна позбавити й депутатського мандата. На існування підстав для цього вказують юристи.




Про це заявив голова фракції «Слуга народу» в парламенті Давид Арахамія. Думкою він поділився під час спілкування із журналістами в стінах ВРУ 7 жовтня, передає «Гордон».


Нардеп нагадав, що нині Разумков є позафракційним депутатом. У «СН» поки не певні, чи можливо позбавити його мандата. Але це, переконаний Арахамія, покаже час.

«Юристи кажуть, що є підґрунтя. Подивимося, як Разумков працюватиме, він же народний депутат. Каже, що працюватиме на користь виборців. Коли він ішов у Раду, це були виборці «Слуги народу». Якщо працюватиме на їхню користь – це одна справа, якщо навпаки – інша», – висловився він.



Раніше сам Дмитро Разумков заявив, що парламентарі можуть спробувати позбавити його депутатського мандата. Водночас припустив, що ці спроби можуть не вдатися. У разі, якщо депутати підуть на такий крок, пообіцяв відстоювати своє право в суді.

Разумков був першим номером у партійному списку "Слуги народу" на парламентських виборах у 2019 році
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий