Армійським чинам показали український комплекс розвідки «Тінь»

Армійським чинам показали український комплекс розвідки «Тінь»

Представникам Міністерства оборони представили комплекс розвідки і пеленгації «Тінь» та інші розробки вітчизняних приватних компаній.




Презентацію ініціювала державна фірма «Укрінмаш», яка входить до складу ДК «Укроборонпром», повідомляється на сайті компанії.


Як сказано у повідомленні, особливістю комплексу «Тінь» є широкі можливості з пеленгації як аналогових, так і цифрових УКХ радіостанцій у діапазоні 30-3000 МГц, на відстанях 25-35 км.

«Апаратура комплексу дозволяє виявляти, перехоплювати і записувати радіопередачі супротивника, а  програмне забезпечення та устаткування розкриває шифровані передачі», – інформує «Укрінмаш».



Перевагами комплексу «Тінь» називають ширший діапазон, сучасну елементну базу, високу ступінь автоматизації при відносно невеликій вартості, а також мобільність, яка дозволяє здійснювати безпосередній супровід військ.

Для демонстрації переваг комплексу було представлено порівняльну таблицю.

 

У рамках презентації «Укрінмаш» також ініціював ряд зустрічей між Міноборони України та приватними підприємствами-виробниками перспективного озброєння.

«Мета цих заходів – показати державному замовнику можливості невеликих фірм, які готові виготовляти сучасне озброєння, частина з якого вже пройшла перевірку у АТО», – пояснюється у повідомленні.

Заступник генерального директора УІМу Дмитро Будорін зазначив: «Одним із таких прикладів є комплекс розвідки і пеленгації «Тінь» від «СКТБ №60», щовходить до корпорації «Інтелект-сервіс».

Окрім того, була представлена система уніфікованих  кулеметних та гранатометних станків виробництва «КВМЗ — Києво-Волинська Майстерня Зброярна», що входить  до корпорації «Інтелект-сервіс».

За даними «Укрінмашу», привернули увагу військових і розробки підприємства «Точні системи», зокрема концепція ручного багатозарядного гранатомету.

Будорін зазначив, що «Укрінмаш» зацікавлений у подальшій співпраці з виробниками, продукцію яких після задоволення потреб ЗСУ можуть представити й на зовнішні ринки.

Источник: «Українська правда«

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий