Аваков пригрозив своєю відставкою

Свою обіцянку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виконає у разі, якщо парламент узаконить “народну міліцію” в контрольованих бойовиками “ДНР/ЛНР” районах окупованого Донбасу.




Очільник МВС вважає неконституційним створення у Донбасі непідконтрольного Києву органу.


“В Мінських угодах прописані проекти типу “народна міліція”, що не підкоряється МВС України. Я не приймаю цього пункту, і ніколи не буду приймати. Поліція повинна бути українською, за українським законом і за єдиним стандартом. Особливої поліції, що не підкоряється нікому, не буде. Це моя позиція. Може бути, парламент вирішить по-іншому, але в цьому випадку я піду у відставку”,

— заявив Аваков.

Водночас міністр дав позитивну оцінку проекту введення на територію Донбасу міжнародної поліцейської місії, яка б виконувала роль арбітра конфлікту і завадила новим зіткненням між українською армією та бойовиками.

Аваков висловив думку, що винесення на голосування парламенту змін до Конституції в частині децентралізації викличе серйозну кризу. Причиною цього є замаскований у проекті “особливий статус Донбасу”.



“Той проект треба забути, тому що він ніколи не буде проголосований. Треба виносити окремо (без норми про “особливий статус” – ред.) і голосувати тільки децентралізацію. І тоді є всі шанси, що цей законопроект буде проголосований”,

— зазначив глава МВС.

На його думку, питання “особливого статусу Донбасу” треба виносити на референдум, а не вирішувати у Раді силами 1-2 фракцій.

Источник: news.vash

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий