Аваков скасував вибори Путіна в Україні

Аваков скасував вибори Путіна в Україні

Громадян Російської Федерації, за винятком дипломатів з відповідними посвідченнями, не допустять у неділю, 18 березня, на територію російських дипломатичних установ для участі в президентських виборах.




Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За його словами, таке рішення було ухвалене через гібридну війну Російської Федерації проти України і анексії Криму.


«Сьогодні викликав у Міністерство внутрішніх справ тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні. Дипломату була доведена офіційна позиція української сторони щодо виборів 18 березня на окупованих територіях. Розраховую, що моя слобожанська мова була доступна і зрозуміла», — написав Аваков.



Також на своїй сторінці міністр внутрішніх справ опублікував офіційну заяву свого відомства.

«МВС України повідомляє, що в неділю, 18 березня 2018 року, режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України в Києві, Харкові, Одесі та Львові не буде передбачати доступ до цих об’єктів громадян Росії для голосування на президентських виборах. Доступ до установи будуть мати особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ у цей день на територію дипломатичних представництв допускатися не будуть», — сказано в заяві.

Також Арсен Аваков повідомив, що в неділю, 18 березня, в день виборів президента Росії, підрозділи Нацполіції і Нацгвардії забезпечать належну охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій – відповідно до Віденської конвенції.

«Враховуючи публічні акції протесту в українському суспільстві, зневага з боку Росії законними вимогами української сторони — щоб уникнути провокацій і можливих важких наслідків, підрозділи Нацполіції і Нацгвардії забезпечать в цей день посилену охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій – відповідно до Віденської конвенції. Доступ до установ будуть мати особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ у цей день на територію диппредставництв допускатися не будуть», — написав Аваков.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий