Бізнесмен із Києва вивіз за кордон 10 вертольотів, яких потребували ЗСУ: буде суд

Бізнесмен із Києва вивіз за кордон 10 вертольотів, яких потребували ЗСУ: буде суд

У Києві затримали гендиректора приватної авіакомпанії, який за умов військового стану не повернув державі 10 орендованих вертольотів. Натомість ділок заробляв мільйони на суборенді цих гелікоптерів у Західній Африці.




Про це повідомила Служба безпеки України (СБУ). Гелікоптери бізнесмен взяв в оренду в однієї з військових частин 2002 року. Йдеться про дев’ять Мі-8МТ і один Мі-8МТВ.


У разі запровадження військового стану компанія-орендар зобов’язувалася повернути повітряні судна на базовий аеродром. Однак коли військовий стан справді запровадили, керівник порушив вимоги закону та залишив гелікоптери за кордоном.

«Ця авіатехніка мала бути задіяною для виконання бойових завдань Національною гвардією України під час агресії Росії. Натомість власник компанії заробляв десятки мільйонів гривень на суборенді літальних апаратів на території Західної Африки», — повідомили в СБУ.



Співробітники СБУ затримали бізнесмена

Затриманому бізнесмену повідомили про підозру за статтею КК «запобігання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань». Йому загрожує позбавлення волі на 5-8 років. Наразі вирішується питання про запобіжний захід.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий