Блогер: 2 травня 1986 кремлівці дали зрозуміти українським переможцям, що таке «один народ»

Блогер: 2 травня 1986 кремлівці дали зрозуміти українським переможцям, що таке «один народ»

Відомий український блогер Павло Правий на своїй сторінці в Facebook пише по те, що сьогодні чергова річниця видатного здобутку «Динамо» (Київ). Саме 2 травня 1986 року на стадіоні «Жерлан» в Ліоні команда Валерія Лобановського у фіналі Кубку володарів кубків УЄФА просто «не помітила» мадридський «Атлетико», розкатавши підопічних Луїса Арагонеса з рахунком 3:0.




За словами Павла Правого, знаменита «атака віялом» у виконанні динамівців приголомшила футбольну Європу. В 1986 році ФІФА, публікуючи рейтинг найкращих футбольних збірних світу на друге місце, одразу за збірною Аргентини на чолі з самим Марадоною, поставила клуб «Динамо». Після здобуття Кубку володарів кубків в московському аеропорту «Динамо» не зустрічав жоден представник Спорткомітету СРСР, жодного чиновника Федерації футболу не було. Лише молоденька дівчина-москвичка, віддана вболівальниця «Динамо» зі скромним букетом: «Передайте Паші Яковенку, в нього позавчора був день народження». У потязі футболісти ледь не плакали: «Як же так, ми ж Кубок для всієї країни виграли і таке ставлення!». І лише на пероні в Києві команду зустрів багатотисячний натовп уболівальників, як і годиться вшановувати переможців.


«Так що панове кремлівці, не розповідайте мені про «один народ», не треба. Навіть з Донецька, відпахавши зміну у шахті, уболівальники «Шахтаря» повантажилися у літак і полетіли зустрічати динамівців, а у вас – тупе імперське чванство і заздрість. Пиха, заздрість і ненависть до чужого успіху – ось головна якість «загадочной русской души». Зараз за «Динамо» образливо. Звитяги лишитися в минулому, але з історії вони нікуди не дінуться. «Залізний полковник» Валерій Лобановський та його «команда-зірка» назавжди залишаться в історії», – резюмував Павло Правий.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий