Бойовики заблокували вивезення вбитих українських військових — волонтери

Бойовики заблокували вивезення вбитих українських військових — волонтери

Регулярні експедиції гуманітарної місії «Чорний Тюльпан» на непідконтрольні українській владі території Донбасу заблоковано близько року.




Про це сказав глава пошукового сектору гуманітарної місії «Чорний Тюльпан» Ярослав Жилкін на прес-конференції.


«Невеликі, скромні результати за 2016 рік — це саме слідство того, що наприкінці 2015 року сталися деякі зміни, і регулярні, як раніше, пошукові виїзди на ту територію (ОРДЛО- ред.) припинилися. Якщо виїзди були, то це поодинокі випадки», — сказав Жилкін.

Він так само пояснив, що йому не відомо, з якої причини виїзд гуманітарної місії на ці території дотепер не розблоковано.



«На сьогодні ситуація не покращилася, на жаль, місця вимагають досліджень, але регулярний доступ на ті території не забезпечений. З якої причини? Мені складно сказати, мені здається, що це вже в політичній площині», — додав Жилкін.

За його словами, пошукові групи цього року виявили на Донбасі 106 тіл загиблих в результаті конфлікту і бойових дій.

«У 2016 році ми «відпрацювали» 106 тіл. 30 тіл ми знайшли на прифронтовій території, 24 тіла ми знайшли на місцях боїв, які, як правило, проходили в 2014 році. 45 тіл було доправлено додому для належного поховання», — сказав Жилкін.

За його словами, за рік членами місії було обстежено 60 населених пунктів по обидві сторони лінії розмежування. Були проведені виїзди у великі райони Донецька, у великі міста Бахмут (колишній Артемівськ — прим. ред.), Красноармійськ, Сніжне, Вуглегірськ, Курахове в Донецькій області і близько десяти населених пунктів у Луганській області — в місті Сіверськодонецьк, селах Нижній Нагольчик, Раївка, Дякове.

Укрінформ

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий