Будинок Порошенка показали українцям з висоти пташиного польоту (відео)

Будинок Порошенка показали українцям з висоти пташиного польоту (відео)

Народний депутат Ігор Луценко оприлюднив відео маєтку президента України Петра Порошенка, зняте з безпілотника. Це відео він присвятив Андрію Медведьку та Денису Поліщуку, які підозрюються в убивстві журналіста Олексія Бузини і яких депутат вважає політв’язнями.




Про це пише “Народна Правда” з посиланням на ТСН.


Великий будинок Порошенка знаходиться території понад 3 га на березі річки Козинки. Окрім того, за повідомленням ЗМІ, президент взяв в оренду узбережжя річки на 50 років.

“За непоганою ціною – оцінка вартості 6400 грн за сотку, це так десь разів у 100 менше, а може й у 200”, – зазначив Ігор Луценко.



Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко взяв в оренду земельну ділянку 0,75 гектара на береговій лінії селища Козин Київської області для “обладнання та нагляду за береговими захисними спорудами”. Ділянка розташована на тій самій вулиці Козина, де розташований будинок президента України.

Оренду 0,7511 гектарів землі надала півтора місяці тому Козинська сільрада Обухівського району Київської області. При цьому сама ділянка оцінено Держземагентством в 479 тисяч гривень, або в 6,4 тисячі гривень за сотку землі. У договорі визначено, що орендар буде сплачувати за користування ділянкою орендну плату у розмірі 5% від її оціночної вартості, що становитиме близько 1 тисячі доларів в рік за нинішнім курсом.

Журналісти підкреслюють, що згідно з нормами Водного кодексу України продаж, а також ведення будівництва або зміна цільового призначення (обладнання берегових захисних споруд) водоохоронних зон заборонені.

Водоохоронна зона річки Козинка становить від 50 метрів від “верхньої” лінії берега. Але оренда таких земель дозволена законодавством зі збереженням цільового призначення.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий