Буковинці намагались вивезти дітей до Італії за «липовими» дорученнями

Буковинці намагались вивезти дітей до Італії за «липовими» дорученнями

4 і 15 серпня на одному і тому ж пункті пропуску прикордонники затримали мешканців Чернівецької області, які двічі намагались вивезти двох неповнолітніх дівчат за кордон за підробленими дорученнями від батьків.




Про це повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.


Так, вночі 14 серпня через пункт пропуску «Тиса» на мікроавтобусі «Мерседес» польської реєстрації прямував наш співвітчизник разом з двома малолітніми дітьми. На паспортний контроль 25-річний чернівчанин надав дозволи від батьків дівчат на їх виїзд за кордон, видані Генконсульством України в Мілані.

Під час перевірки прикордонники Чопського загону виявили ознаки підробки вищезазначених заяв. Крім того, військовослужбовці з’ясували, що на момент видачі цих документів мама дітей навіть у Італії не була.



Про виявлене правопорушення охоронці кордону повідомили Національну Поліцію, адже за таке діяння передбачена відповідальність згідно ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

А вже наступного дня, 15 серпня, прикордонники цього ж КПП тих самих дітей знову не випустили з України. Уже разом з 30-річною мешканкою Чернівецької області діти таки мали дістатись Італії. Там, зі слів супроводжуючої, знаходяться батьки дівчат.

Та на заваді знову стали «ліві» доручення. Певно, сподіваючись на власну удачу чи то неуважність з боку нової зміни прикордонників, жінка й подала на контроль підроблену заяву від батьків про дозвіл на виїзд дітей за кордон. Тепер і вона нестиме відповідальність згідно ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий