Бутусов про погрози вбивством: мене прямо попередили, що я стану «сакральною жертвою». Відео

Бутусов про погрози вбивством: мене прямо попередили, що я стану «сакральною жертвою». Відео

Головний редактор видання «Цензор.нет», журналіст Юрій Бутусов заявив, що бачить загрозу для свого життя від представників української влади. Він зазначив, що сприйняв слова позаштатного радника глави Офісу президента Олексія Арестовича про «сакральну жертву» серйозно.




В ефірі каналу «Україна 24» у понеділок, 29 листопада, Бутусов сказав, що вважає слова Арестовича ще одним кроком тиску влади на нього.


За словами журналіста, висловлюванням радника керівника ОП передувала «ганебна поведінка президента» у спілкуванні з ним на пресмарафоні та кримінальне провадження, що було відкрито Держбюро розслідувань через відео, на якому журналіст стріляє із 152-мм гаубиці Д-20.

Юрій Бутусов

«Зараз уже наступний крок тиску – погрози Арестовича. Текст повний образ проти мене. І усе це говорить посадова особа, радник глави ОП. Цей посадовець каже у стверджувальній формі, що мене вб’ють протягом тижня. Час пішов. І він каже: я спеціально попереджаю, що це буде сакральна жертва, щоб посилити нападки на владу», – сказав Бутусов.



Журналіст додав, що бачить загрози саме від української влади. «Від президента Зеленського, від підпорядкованих йому силовиків», – додав він.

На своїй сторінці у Facebook Бутусов написав, що погрози у свій бік вважає навмисними, «щоб перелякати усіх близьких та знайомих».

«Арестович вказав, що він ніби озвучив «імовірний сценарій» і ніби він збирається надати мені державну охорону, але образлива форма подачі не залишає сумнівів – посадовець Офісу президента висловив замасковану погрозу моєму життю», – сказано у повідомленні.

Найбільш загрозливими, на його переконання, є заяви про те, що його «мають вбити, «як Гонгадзе». Він також закликав правоохоронні органи допитати посадових осіб Офісу президента, зокрема Арестовича.

«Мета оточення Зеленського – змусити мене припинити розслідування провалів низки розвідувальних операцій ГУР МО України у липні–грудні 2020-го року та викриття російської агентури в Офісі президента», – написав Бутусов.

 

Скриншот посту Юрія Бутусова у Facebook
Скриншот посту Юрія Бутусова у Facebook
Скриншот посту Юрія Бутусова у Facebook

Зазначимо, на своїй сторінці у Facebook Арестович заявив, що проситиме для Бутусова державну охорону нібито через те, що журналіста планують убити. За словами радника глави ОП, Бутусова нібито «ліквідують – ті, хто його й накачує».

«Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як ще одного Гонгадзе. Такими темпами йому залишається дуже недовго. Рахунок пішов на дні, максимум – тижні», – сказано у повідомленні.

Крім того, Арестович назвав його «чорним пропагандистом з ознаками розпаду особистості».

Нагадаємо: на пресмарафоні Зеленського, між ним та Бутусовим виникла суперечка. Журналіст нагадав президенту про низку операцій українських спецслужб. Зі свого боку Зеленський заявив, що Бутусов нібито працював на Ігоря Коломойського, «зливав» інформацію, зокрема про ексглаву розвідки Василя Бурбу, та образився на владу через те, що не отримав посаду в Міністерстві оборони. Журналіст пізніше заявив, що подасть на президента до суду.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий