«Це буде дуже складно»: Зеленський розповів, що вважатиметься перемогою у війні з Росією

«Це буде дуже складно»: Зеленський розповів, що вважатиметься перемогою у війні з Росією

Щоб говорити про справжню перемогу України у війні, необхідно послабити Росію, починаючи від диктатора Володимира Путіна і закінчуючи позиціями держави-терориста на міжнародних майданчиках. Цього буде дуже складно досягти, але треба боротися.




Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час великої пресконференції, яка відбулася 19 грудня. Він зазначив, що на своїй посаді зобов’язаний захищати всю територію держави, згідно з Конституцією.


«А вся наша територія – з окупованим Донбасом і Кримом», – уточнив Зеленський.

«Але люди поділилися, коли складна стадія війни. Хтось почав говорити: «Та давай уже тут, де ми є, це вже перемога, нас не окупували». Коли ти приїжджаєш у США або в ЄС: «Те, що Росія вас не змогла зруйнувати, – це вже перемога». У вас залишилася держава, ідентичність, ви все повернете згодом, з історією». Я скептично до цього ставлюся», – зізнався український лідер.



Він висловив переконання, що треба боротися, оскільки ніхто не дасть гарантій, що мир настане, якщо зупинитися на певній межі.

«Тому що ніхто не гарантує, що якщо навіть завтра ми дійдемо до тієї лінії, де ця навала почалася (судячи з цього року, ви розумієте, що це надзусилля), і якщо так вийде – а що далі? Як буде далі? Які гарантії безпеки ми отримаємо?» – зазначив Зеленський.

«Зрозуміло, що чим більше Росія відступить, тим вона буде слабша, починаючи з їхнього лідера і закінчуючи їхньою присутністю на міжнародних майданчиках. І це дуже важливо, треба використовувати цей час. Дай Боже, у нас буде така можливість. Ми всі боремося, молимося, щоб у нас вийшло це. Це буде дуже складно», – підсумував президент.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий